Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ξεπλένοντας» τους Γλύξμπουργκ…

Εδώ ο κόσμος καίγεται και τα… μεσημεριανά πάνελ χτενίζονται.

Με τον γάμο του γιού του… Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ αποφάσισαν να ασχοληθούν ο ΣΚΑΪ, ο ALPHA και το OPEN το μεσημέρι του Σαββάτου, κάνοντας μάλιστα και ζωντανή σύνδεση με τη Μητρόπολη Αθηνών.

Ο λόγος για τις απογευματινές εκπομπές των τριών καναλιών, οι συντελεστές των οποίων θεώρησαν ότι ο γάμος ενός απόγονου της αλλήστου μνήμης τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας είναι θέμα προς προβολή.

Και να οι σχολιασμοί για τα φορέματα των γαλαζοαίματων – και μη – παράσιτων που παρέλασαν στη Μητρόπολη, να και τα «ρεπορτάζ» για τους βασιλικούς γάμους του παρελθόντος, κλπ.

Εκεί όμως που απογειώθηκε το ρεσιτάλ της φαιδρότητας ήταν όταν ο Κ. Γλύξμπουργκ βγήκε από το ξενοδοχείο, καθισμένος σε καροτσάκι και κρατώντας ένα ελληνικό σημαιάκι, με κάποια κυρία του πάνελ της εκπομπής του ΣΚΑΪ να δηλώνει… «συγκινημένη»! Αλήθεια, από τι συγκινήθηκαν εκεί στον ΣΚΑΪ; Από την παρουσία του γιού της Φρειδερίκης; Από τις πανάκριβες τουαλέτες των κυριών της υψηλής κοινωνίας; Από τους εκπροσώπους των βασιλικών οίκων της Ευρώπης που βρέθηκαν στην Αθήνα;

Ας υπενθυμίσει κάποιος τους κυρίους και τις κυρίες των μεσημεριανών πάνελ για την μαύρη ιστορία του θεσμού της βασιλείας στην Ελλάδα. Για τα έργα και τις ημέρες των Γλυξμπουργκ, της φρίκης-Φρειδερίκης και των ομοίων τους στο παρελθόν.

Μπας και μάθουν ότι τους βρυκόλακες της ιστορίας δεν τους «ξεπλένεις», αλλά τους πετάς εκεί όπου ανήκουν: Στον απόπατο της λήθης.

vivlio mpelogiannis