Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεπλένοντας το ΝΑΤΟ με πρόσχημα τα «fake news» (Απάντηση στα Ελληνικά Hoaxes)

Την ώρα που στη Δανία ετοιμάζεται ο αντιλαϊκός, φασιστικής έμπνευσης, νόμος που προβλέπει ποινές φυλάκισης σε όσους ασκούν κριτική στη δολοφονική συμμαχία του ΝΑΤΟ, στην Ελλάδα τα διαδικτυακά πλυντήρια ξεπλύματος των ιμπεριαλιστών έβαλαν μπρος τις μηχανές.

Το ρόλο τέτοιου, διαδικτυακού, πλυντηρίου της Νατοικής συμμαχίας και της κυβέρνησης της Δανίας φαίνεται πως ανέλαβε να εκπληρώσει η ιστοσελίδα «Ελληνικά Hoaxes». Με πρόσχημα την δήθεν αποκάλυψη «ψευδών ειδήσεων», η εν λόγω σελίδα επιχειρεί να διαψεύσει την είδηση που πρωτοδημοσίευσε το «Ατέχνως» για το απαράδεκτο σχέδιο νόμου του υπουργείου δικαιοσύνης της Δανίας.

Βέβαια, πάνω στο ζήλο του να ξεπλύνει τους Νατοϊκούς φονιάδες και την αστική κυβέρνηση της Δανίας, ο συντάκτης των «Ελληνικών Hoaxes» αυτογελοιοποιείται. Όχι μόνο δεν διαψεύδει την ουσία της είδησης (ότι δηλαδή πρόκειται για καραμπινάτη προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του λόγου στο όνομα του ΝΑΤΟ), όχι μόνο δε λέει τίποτα για την «ταμπακιέρα», αλλά επιπλέον υιοθετεί την επίσημη εκδοχή του υπουργείου δικαιοσύνης της Δανίας προκειμένου να μας πείσει ότι το εν λόγω σχέδιο νόμου αφορά τη δράση… ξένων μυστικών υπηρεσιών για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης (Παραπέμπει, ως τεκμήριο στη συνέντευξη Τύπου των υπουργών Δικαιοσύνης, Άμυνας και Εσωτερικών, χωρίς να λέει πού παραπέμπει).

Και εξηγούμαστε:

1. Τα «Ελληνικά Hoaxes» σκόπιμα αποκρύπτουν ότι το προσχέδιο νόμου κάνει σαφή αναφορά στο ΝΑΤΟ και στην ποινικοποίηση αρνητικών ειδήσεων ενάντια στο ΝΑΤΟ. Δεν είναι επομένως ένα νομοσχέδιο που προβλέπει ποινές φυλάκισης- γενικά και αόριστα- σε όσους «αποδεδειγμένα συνεργάζονται με ξένες μυστικές υπηρεσίες για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης». Η κριτική ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην συμμετοχή της Δανίας στην ιμπεριαλιστική συμμαχία είναι το κύριο ζητούμενο.

2. Ο συντάκτης των «Ελληνικών Hoaxes» υιοθετεί πλήρως την- σκόπιμα ασαφή- εκδοχή του δανέζικου υπουργείου Δικαιοσύνης περί «συνεργασίας» ατόμων «με ξένες μυστικές υπηρεσίες». Η νομική ασάφεια που επικρατεί σε αυτό το σημείο είναι το «κλειδί» για την δίωξη και φυλάκιση ατόμων κατά το δοκούν. Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα: Ποιος εγγυάται ότι οι δανέζικες αρχές δεν θα συνδέουν άμεσα οποιαδήποτε δημόσια κριτική ενάντια στο ΝΑΤΟ με «δάχτυλο» μυστικών υπηρεσιών; Άραγε, επί τόσες δεκαετίες, στη Δανία δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να προστατεύει τη χώρα από τη δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών και την θυμήθηκαν τώρα;

3. Ο συντάκτης-«Σέρλοκ Χολμς» των «Ελ. Hoaxes» παριστάνει πως δεν ξέρει, δεν άκουσε, δε διάβασε ποτέ στην σύγχρονη ιστορία για περιπτώσεις δίωξης και καταδίκης από το αστικό κράτος αγωνιστών με τη «φυτευμένη» κατηγορία της υποτιθέμενης «κατασκοπίας» και «συνεργασίας» με ξένες μυστικές υπηρεσίες. Να θυμίσουμε ότι με παρόμοιας λογικής νόμους, το αστικό ελληνικό κράτος φυλάκισε και δολοφόνησε πρωτοπόρους αγωνιστές όπως, για παράδειγμα, το Νίκο Μπελογιάννη και τους τρεις συντρόφους του, τον αγωνιστή της ειρήνης Νίκο Νικηφορίδη (εκτελέστηκε γιατί διακινούσε την Έκκληση της Στοκχόλμης), το Νίκο Πλουμπίδη και άλλους. Ή, μιας και ενοχλήθηκαν από την αναφορά μας στους Μακάρθι και Γκέμπελς (τα μόνα που δεν υπάρχουν στην πηγή απ’ όπου αντλήσαμε την είδηση), προφανώς δεν έχουν ακούσει ποτέ για την Έθελ και τον Τζούλιους Ρόζενμπεργκ που το 1953 εκτελέστηκαν στις ΗΠΑ κατηγορούμενοι για κατασκοπεία ατομικής τεχνολογίας υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης.

4. Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το ευρωνατοϊκό πλυντήριο των «Ελληνικών Hoaxes» καταφεύγει στο, γνώριμο πλέον και χιλιοειπωμένο, πρόσχημα της ρωσοφοβίας. Πρόκειται ουσιαστικά για επανάληψη της κυρίαρχης σε ΗΠΑ και ΕΕ προπαγάνδας περί ρωσικής ανάμειξης (π.χ. στις αμερικανικές εκλογές του 2016, που ουδέποτε αποδείχθηκε μέχρι σήμερα) έτσι ώστε να ενισχύσουν τα μέτρα καταστολής και κατασκόπευσης, να περιορίσουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, να ποινικοποιήσουν κάθε αντίθετη στα συμφέροντα τους άποψη.

Συμμετοχή της σελίδας "Ελληνικά Hoaxes" σε συνέδριο υπό την αιγίδα της...ΕΕ.

Συμμετοχή της σελίδας “Ελληνικά Hoaxes” σε συνέδριο υπό την αιγίδα της…ΕΕ.

Αντιλαμβανόμαστε την πρεμούρα της σελίδας «Ελληνικά Hoaxes» να προστρέξουν για το ξέπλυμα του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού. Είναι άλλωστε εύλογο για μια ιστοσελίδα που συμμετείχε πρόσφατα (27-28 Σεπτέμβρη) σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Fact-Checking in EU) με «σκοπό τον συντονισμό των ομάδων και οργανισμών που ελέγχουν τις ψευδείς ειδήσεις στην Ευρώπη, με απώτερο σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στο θέμα της παραπληροφόρησης ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου 2019». Σημειώνεται μάλιστα, ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο τονίστηκε πως «η ΕΕ λαμβάνει σοβαρά την απειλή υπονόμευσης των δημοκρατικών της θεμελίων και αξιών από εξωτερικές απειλές. Ειδική μνεία έγινε στην απειλή που αντιπροσωπεύει η μηχανή προπαγάνδας του Κρεμλίνου…». 

Ας αφήσουν λοιπόν τους εξυπνακισμούς και τις λαθροχειρίες περί «παραπληροφόρησης» οι συντάκτες των «Ελληνικών Hoaxes». Κι’ αφού, ως διαδικτυακοί πραιτωριανοί του συστήματος, αδυνατούν να ντραπούν για τις αθλιότητες που γράφουν, ας αντιληφθούν τουλάχιστον πως η ευρωνατοϊκή δυσωδία που αποπνέουν είναι μια πραγματικότητα που δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο  αξιοπιστίας.

Σε ό,τι μας αφορά, την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσουν τα αυτοαποκαλούμενα Ελληνικά Hoaxes τον χαρακτηρισμό παραπληροφόρηση για δημοσίευμά μας, να είναι σε θέση να το τεκμηριώσουν. Αλλιώς θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες με τον τρόπο που αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Ατέχνως

Δανία: 12 χρόνια φυλακή σε όποιον κάνει κριτική στο ΝΑΤΟ!!! – Ναζιστικό και όμως αληθινό (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Το ναζιστικού τύπου Νομοσχέδιο της Δανίας που τιμωρεί με 12 χρόνια φυλακή και τους χρήστες Facebook που κάνουν κριτική στο ΝΑΤΟ