Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι σιδηροδρομικοί του Ισημερινού απορρίπτουν τις ιδιωτικοποιήσεις

Η κυβέρνηση του Ισημερινού αποφάσισε να βάλει λουκέτο σε 10 κρατικές εταιρείες εν μέσω πανδημίας κοροναϊού – και με πρόσχημα μέτρο που ήδη οδήγησε σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Οι οργανώσεις των σιδηροδρομικών του Ισημερινού απέρριψαν, την Παρασκευή, την περικοπή του προϋπολογισμού που προέκυψε από τον πρόεδρο, Lenín Moreno, με βάση την οποία η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων θα παραδοθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Central Unitaria de Trabajadores del Ecuador

Η Ομοσπονδία Central Unitaria de Trabajadores del Ecuador καταγγέλλει πως η κυβέρνηση καθημερινά χειροτερεύει τις συνθήκες δουλειάς με αύξηση της κοινωνικής ανισότητας ως αποτέλεσμα των ιδιωτικοποιήσεων και των μαζικών απολύσεων.

Ομοίως, οι εργαζόμενοι του Ισημερινού καταγγέλλουν την υπογραφή σειράς διαταγμάτων (1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061 και 1062) με τα οποία ο πρόεδρος Moreno ισοπεδώνει το δημόσιο τομέα που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Rafael Correa.

Μεταξύ των εταιρειών που ιδιωτικοποιήθηκαν από την Moreno, εκτός των σιδηροδρόμων (Ferrocarriles del Ecuador) είναι τα Ταχυδρομεία (Correos del Ecuador) το Εκπαιδευτικό Κέντρο Centro de Entrenamiento para el Alto Rendimiento, το Strategic Ecuador (Κέντρο Εθνικής Στρατηγικής) , Public Media, Siembra EP, η αεροπορική εταιρεία Tame Airlines η Unidad Nacional de Almacenamiento (Εθνική Μονάδα logistics) κά.
Ωστόσο, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Richard Martínez, «αιτιολόγησε» ότι λόγω της «έκτακτης ανάγκης για την υγεία» (…η γνωστή καραμέλα των κοροναΐών), η κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει τα έξοδα κατά 4.000.000 $.

Από την πλευρά της, η Confederación Nacional de Servidores Públicos del Ecuador Εθνική Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων του Εκουαδόρ, εξέφρασε την απόρριψή της για το λεγόμενο οικονομικό πακέτο του Προέδρου Moreno, καθώς θα επηρεάσει την οικονομία της χώρας και τη σταθερότητα εκατοντάδων οικογενειών.

teleSUR Ecuador @teleSUREcuador
Video: Ecuador: trabajadores despedidos rechazan cierre de empresas públicas
https://bit.ly/3gbAynA 
Videos teleSUR ‎@videosteleSUR
Información y privacidad de Twitter Ads
Ver los otros Tweets de teleSUR Ecuador

Πηγή  (telesurtv.net)
ΣΣ |> Για τον “σοσιαλιστή” πρόεδρο δείτε και πληροφορίες στο προσωπικό ιστολόγιο