Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «1η Μάη 2019 ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – Με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών» στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες εργάτες, νεολαίοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και μετανάστες, αυταπασχολούμενοι κλπ. Αντίστοιχα πολυπληθείς ήταν οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

1η Μάη – Πλήθος κόσμου στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα

Τρεις και οι ….εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος , όπου οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στους μαφιόζους της ΓΣΕΕ και στην πλειοψηφία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση ΓΣΕΕ 12μ …λαοθάλασσα (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση έξω από το αρχαιολογικό μουσείο και το ΕΜΠ έκαναν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πρόσκεινται στο ΝΑΡ, η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), και άλλες δυνάμεις από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστικές ομάδες.

Στη συνέχεια το κομμάτι των δυνάμεων της ΛΑΕ έκανε πορεία στο Σύνταγμα, το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία (υπήρξε σχετική συγκέντρωση στα Χαυτεία) και οι υπόλοιποι στα γραφεία του ΣΕΒ και το Σύνταγμα.

Οι δυνάμεις του ΣΕΚ, η άλλη βασική συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έκαναν δική τους μικρή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, σε απόσταση 30 μέτρων από τη συνάθροιση των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ. Έκαναν πορεία μέχρι το Σύνταγμα. Πίσω από αυτούς σε διακριτή απόσταση βρέθηκε το ΜΕΡΑ του Βαρουφάκη. Ακόμα εμφανίστηκε ένα πολύ μικρό μπλοκ της ΟΚΔΕ που ακολούθησε την ίδια διαδρομή.