Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Oλυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος ολυμπιονίκης ο Κάραλης στο επί κοντών

Ο Εμμανουήλ Καραλής εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού!

Ο Έλληνας πρωταθλητής, με επίδοση τα 5 μέτρα και 90 εκατοστά, πήρε την 3η θέση και χάρισε στην Ελλάδα το 6ο της μετάλλιο (ένα ασημένιο και 5 χάλκινα) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο σκαλί του βάθρου, κάτι που για λίγο δεν είχε καταφέρει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο αφού είχε καταταγεί στην 4η θέση. Με «καθαρά» άλματα στα 5.50 μ., 5.70 μ., 5,80 μ., 5,85 μ. και 5,90 μ. άφησε πίσω του στους «διώκτες» του που είχαν ήδη μία αποτυχημένη προσπάθεια στα προαναφερόμενα άλματα.

Έτσι, προσπάθησε τα 5,95 μ. όπου απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια και αμέσως «ανέβασε» την προσπάθειά του για τα 6 μ.. Έτσι, οι άλλοι διεκδικητές προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον Έλληνα πρωταθλητή αλλά κανείς τους δεν μπόρεσε να καταφέρει να περάσει το εμπόδιο των 5,95 μ. εκτός του Αμερικανού Σαμ Κέντρικς (που έκανε και καλύτερη φετινή επίδοση).

Χάρη σε αυτή την τακτική, ο Εμ. Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και είδε τον Κέντρικς να παίρνει το ασημένιο και τη δεύτερη θέση.

Είναι το 31ο μετάλλιο που παίρνει ο ελληνικός στίβος στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και 128ο συνολικά.

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν φυσικά η πρωτιά και το χρυσό, καθώς ο 24χρονος Σουηδός Αρμαντ Ντουμπλάντις -που είναι και ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με 6,24 μ.- έκανε αρχικά … το χρέος του πηδώντας τα 5,85 μ., τα 5,95 μ. και τα 6 μ.. Αφού ξεκαθάρισε η κατάσταση, πέρασε με άνεση τα 6,10 μ. «σπάζοντας» το Ολυμπιακό Ρεκόρ και ανέβασε τον πήχη στα 6,25 μ.. Αυτό το ύψος, χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να το περάσει. Και τα κατάφερε καταρρίπτοντας ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ, το 9ο στη σειρά.