Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΝΝΕΔ Πεντέλης: Χρυσαυγίτικου τύπου ρατσιστικός οχετός κατά προσφύγων και μεταναστών

Τη… «δόξα» της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και του Βελόπουλου φαίνεται πως ζήλεψαν στην ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, η οποία σε επιστολή της προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιδόθηκε σε ενα ντελίριο ρατσισμού και ξενοφοβίας. 

Αφορμή για το απαράδεκτο, χρυσαυγίτικου τύπου ανακοινωθέν της τοπικής οργάνωσης νεολαίας της ΝΔ αποτέλεσε η δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι η κυβέρνηση δρομολογεί την μετακίνηση αιτούντων άσυλο σε ανενεργή πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ.

Στο κείμενο αναπαράγονται τα πλέον αποκρουστικά ρατσιστικά στερεότυπα, περί παρουσίας εγκληματιών, σεξουαλικές επιθέσεις από μουσουλμάνους σε νεαρά κορίτσια και «αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού»! 

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιστολή ανάγκασαν σε παραίτηση την πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου. Από την πλευρά της, η επίσημη νεολαία του κόμματοςπήρε αποστάσεις από την τοπική οργάνωση Πεντέλης σημειώνοντας ότι « δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση και για το λόγο αυτό θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι αρμόδιοι να δώσουν άμεσα εξηγήσεις».

«Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις μέλους της νεολαίας του κόμματος. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι κατακριτέες, δεν εκφράζουν τη ΝΔ, αλλά αποτελούν προσωπικές απόψεις της επιστολογράφο», σημείωσε σε σχόλιο του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.