Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο βρυκόλακας των Καλαβρύτων κήρυξε ιερό πόλεμο για το Jesus Christ Superstar

Γράφει ο Ηρακλής Κακαβάνης //

Καθημερινές πλέον οι κατάρες και οι ακατονόμαστες βρισιές ενάντια στους συντελεστές της παράστασης «Jesus Christ Superstar», αλλά και σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το δημοφιλές μιούζικαλ των Webber και Rice, έξω από το θέατρο Ακροπόλ.

Θερμοκέφαλοι έχουν επιτεθεί με μπογιές στην πρόσοψη και στη μαρκίζα του θεάτρου, σε αυτοκίνητα συντελεστών της παράστασης, έχουν κάνει αναρτήσεις που προτρέπουν σε κάψιμο του θεάτρου και μόλις χθες πέταξαν και φυλλάδια με προσβλητικό περιεχόμενο στο σπίτι της μητέρας της Αντιγόνης Ψυχράμη που υποδύεται τη Μαγδαληνή.

Είχε προηγηθεί ο Μητροπολίτης ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, που έχει καταθέσει μήνυση κατά των συντελεστών της παράστασης και σήμερα ακολούθησε ο βρυκόλακας των Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Σε κρίση μανίας «αγιοσύνης» ο βρυκόλακας κήρυξε «ιερό πόλεμο» διότι – κατά τα λεγόμενά του – σε εκπομπή στην οποία φιλοξενήθηκε ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, δεν του επέτρεψαν – όπως υποστηρίζει – να ολοκληρώσει τις σκέψεις του για το μιούζικαλ Jesus Christ Superstar.  Σε μακροσκελή του ανάρτηση καταλήγει με την προτροπή προς τους πιστούς: “Χριστιανοί μου, κλείστε την ΕΡΤ, είναι απαράδεκτη”.

Δε θα επικαλεστούμε τα περί ελευθερίας της Τέχνης, ούτε θα σχολιάσουμε τη μεσαιωνική αντίληψη της Εκκλησίας που αναδεικνύεται με ανησυχητική συχνότητα και γραφικότητα και τη ρητορική μισαλλοδοξίας. Θα αναρωτηθούμε απλά τι θεός είναι αυτός που χρειάζεται νομική προστασία. Τι θεός είναι αυτός που έχει τέτοιους εκπροσώπους επί της Γης; Και ποιοι είναι αυτοί που συναθροίζονται αγελαία απέξω από το θέατρο και δεν έχουν κανένα «Θεό».

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης –  Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook