Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ελλάδος, 87-82 τον Ολυμπιακό

Το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδος πρόσθεσε στο παλμαρέ του, μετά το 7ο ευρωπαϊκό, ο Παναθηναϊκός καθώς επικράτησε στον 5ο και τελευταίο τελικό του Ολυμπιακού με 87-82.

Με το momentum υπέρ τους καθώς κατάφεραν να γυρίσουν τη σειρά των τελικών από το 2-0 εναντίον του σε 3-2, αλλά και με ένα γεμάτο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» άργησαν μεν αλλά επιβλήθηκαν δε των «αιώνιων» αντιπάλων τους που ήταν από την αρχή και για περίπου 15′ ήταν μπροστά στο σκορ ακόμα και με 11 πόντους διαφορά.

Όμως ο Σλούκας «πήρε» στα χέρια του την ομάδα του και με 25 πόντους στο 1ο ημίχρονο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 31-31 στα τελευταία 5′ της 2ης περιόδου (από το 20-22 του πρώτου 10λεπτου) αλλά και να βοηθήσει ώστε οι «πράσινοι» να πάρουν μια σημαντική διαφορά εννέα πόντων (48-39).

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά και συγκεντρωμένα στην επανάληψη και μπόρεσε να ισοφαρίσει ξανά το παιχνίδι με ένα σερί 7-0 σε 2′ στο 3ο δεκάλεπτο. Η ισορροπία στο σκορ κράτησε για αρκετή ώρα μέχρι το «τριφύλλι» να ξαναβρεθεί μπροστά στο σκορ τόσο στο τέλος των 30′ (65-64) όσο και μέχρι το τέλος, με μία διαφορά να αυξομειώνεται και να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Πόσο μάλιστα όταν στα 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 81-80 ή όταν στα 7 δευτερόλεπτα ο Γκος δεν μπόρεσε να επαναφέρει την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου.

Σημειώνεται πως πριν την έναρξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ υπήρχαν συμπλοκές μεταξύ φιλάθλων του Παναθηναϊκού -που δεν είχαν εισιτήριο- και των αστυνομικών δυνάμεων με τους πρώτους να καταγγέλλουν πως υπήρχαν τραυματισμοί.

 

Το “έπος” του Γουέμπλεϊ, αφηγείται ο Αριστείδης Καμάρας