Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο χρυσαυγίτης Παππάς σε ρόλο Γκέμπελς στη Βουλή

Όσο πιο χοντροειδές είναι ένα ψέμα και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται, έλεγε ο υπουργός προπαγάνδας των Ναζί Γκέμπελς. Σήμερα μπορεί να μην υπάρχει Γκέμπελς, υπάρχουν όμως οι ιδεολογικοί και πολιτικοί του απόγονοι, οι χρυσαυγίτες.

Ως γνήσια ιδεολογικά τέκνα των Ναζί, ως φασιστοειδή με πατέντα, οι χρυσαυγίτες βουλευτές δε χάνουν ευκαιρία να «διανθίσουν» τον κοινοβουλευτικό τους λόγο με αντικομμουνιστικά γαυγίσματα, ψέματα και συκοφαντίες. Καθόλου τυχαίο, μιας και ο εχθρός τους δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ ούτε κανένα άλλο αστικό κόμμα, αλλά οι κομμουνιστές.

Γι’ αυτό και κάθε τους τοποθέτηση στη Βουλή (όπως και οπουδήποτε αλλού δημόσια) εμπεριέχει το στοιχείο του πρωτόγονου αντικομμουνισμού. Σε αυτόν προσέφυγε πολλοστή φορά ο χρυσαυγίτης βουλευτής Χρ. Παππάς (ο γνωστός τύπος που όταν δεν φωτογραφίζεται με χιτλερικές σημαίες και δεν προσκυνά τον τάφο του Μουσολίνι, μαθαίνει σε μικρά παιδιά πως να χαιρετούν ναζιστικά) μιλώντας στη Βουλή σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αφού επιχείρησε, κατά την προσφιλή τακτική των φασιστών, να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον… κομμουνισμό και τους κομμουνιστές, εκστόμισε τα γκεμπελικά του ψεύδη περί της δήθεν συμμαχίας του Στάλιν με τον Χίτλερ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο τέτοιου είδους γκεμπελισμοί για νεοναζί τύπου Παππά…

Ασφαλώς, η ιστορική έρευνα έχει αποδείξει πως ουδέποτε υπήρξε συμμαχία της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία αλλά μονάχα το σύμφωνο μη-επίθεσης του 1939, που έμεινε γνωστό ως σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ. Βέβαια, η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπως και οι υπόλοιπες αστικές δυνάμεις, αποφεύγουν συνειδητά να κάνουν λόγο για την συμφωνία ειρήνης του Μονάχου, το Σεπτέμβρη του 1938, μεταξύ της χιτλερικής Γερμανίας και των συμμάχων, Αγγλίας και Γαλλίας. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή η συμφωνία αυτή αποκαλύπτει ότι κοινός στόχος των ιμπεριαλιστών (δημοκρατών και φασιστών) ήταν η καταστροφή της Σοβιετικής Ένωσης;

Όσο για τον χρυσαυγίτη βουλευτή Παππά και τους «συναγωνιστές» του στη ναζιστική συμμορία, οι απέλπιδες κραυγές τους να αυτοπαρουσιαστούν ως αγνοί πατριώτες με αφορμή το ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας, φέρνει στο νου τα λόγια του μεγάλου Χατζιδάκι: «Ο πατριωτισμός των φασιστών έχει τόση σχέση με την πατρίδα, όση σχέση μπορεί να έχουν με τον πατριωτισμό τα άλογα επειδή συμμετέχουν στις παρελάσεις»

Χρυσαυγίτικη πλαστογράφηση του Ελύτη για να ντύσουν τη μισαλλοδοξία τους

Η ιστορική αλήθεια για το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ