Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Μεσσάλας

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας, μια σημαντική μορφή της υποκριτικής τέχνης και του θεάτρου.

Γεννήθηκε σε μια φτωχογειτονιά στο Αιγάλεω το 1942 και μετά την φοίτησή του στη δραματική σχολή έκανε τα πρώτ6α του επαγγελματικά βήματα συνεργαζόμενους με διάφορους θιάσους. Σταθμός στη ζωή και την επαγγελματική του σταδιοδρομία υπήρξε η γνωριμία και η συνεργασία του με τον Αλέξη Σολωμό.

Ερμήνευσε κλασικό ρεπερτόριο ενώ σκηνοθέτησε πάμπολλες παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Λυκαβηττό, στο Ελεύθερο Θέατρο και αλλού, αλλά και σε περιοδείες του σε όλη τη χώρα.

Έπαιξε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στα έργα «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου (1969), «Ο κοριός» του Μαγιακόφσκυ (1969), «Σαν περάσουν πέντε χρόνια» του Λόρκα (1970), «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» του Μπρεχτ κ.α.

Από το 1992 έως το 2012 στεγάστηκε επαγγελματικά στο θέατρο «Αλκυονίδα», το οποίο διατηρούσε και παιδική σκηνή. Η δραστηριότητα του θεάτρου έπαυσε για οικονομικούς λόγους.

Χτυπημένος από τον καρκίνο, τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου και κατέληξε.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων