Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ: Την ήττα με 11-10 γνώρισε η Εθνική Ομάδα Πόλο των ανδρών από την Ιταλία

Την Κυριακή θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο

Την ήττα με 11-10 από την Ιταλία γνώρισε στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, η Εθνική Ομάδα Πόλο των ανδρών.

Οι διεθνείς μας πάλεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα να παραμείνουν στο παιχνίδι, ενώ ανά διαστήματα έχασαν τις όποιες ευκαιρίες είχαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Οι κάτοχοι του τίτλου, Ιταλοί, μπήκαν πιο νευρικά στο παιχνίδι και μετά από περίπου 5,5 λεπτά κατάφεραν να προηγηθούν. Η απάντηση των Ελλήνων ήταν άμεση που ισοφάρισαν, αλλά ο αγώνας από εκεί και πέρα άνοιξε με τους νικητές να προηγούνται στο πρώτο οκτάλεπτο με 4-2.

Από τη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με πολλή ένταση και αρκετές αποβολές, με τους Ιταλούς να εκμεταλλεύονται αυτά τα διαστήματα σε αντίθεση με τους διεθνείς  μας. Ωστόσο, οι παίκτες του Θ. Βλάχου κατάφεραν να παραμένουν συνέχεια μέσα στο παιχνίδι και να κυνηγούν τους αντιπάλους τους στο σκορ. Έτσι, το ημίχρονο βρήκε την Ιταλία να προηγείται με 6-5 (στη μόνη περίοδο όπου οι Έλληνες παίκτες επικράτησαν), ενώ στην τρίτη και στην τέταρτη τα τέρματα ήταν μοιρασμένα (1-1, 4-4).

Σημειώνεται πως αν και οι Ιταλοί προηγήθηκαν ακόμα και με τρία τέρματα (9-6), οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κατάφεραν να απειλήσουν με ισοφάριση, όπως παραλίγο να συμβεί και στα τελευταία 4 δευτερόλεπτα όπου οι παίκτες του Σάντρο Καμπάνια προηγούνταν με ένα τέρμα και πέταξαν την μπάλα σε πλάγιο, νομίζοντας πως είχε τελειώσει ο αγώνας.

Η Εθνική μας Ομάδα πλέον περιμένει τον ηττημένο του άλλου ημιτελικού που θα γίνει σήμερα το βράδυ ανάμεσα σε Ισπανία και Κροατία, για να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της Κυριακής.