Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Απεργιακή κλιμάκωση τώρα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο αύριο Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία της ΧΑΝΘ, αλλά και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στις μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα ενάντια στην ακρίβεια και στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, σε κλιμάκωση της πάλης με προετοιμασία για πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη, κάλεσε ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες το απόγευμα έξω από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ.

Οπως είπε, «μόνο η εργατική τάξη με τους συμμάχους της μπορεί να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων, να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα της ακρίβειας, της φτώχειας, της ανεργίας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και όλων όσα τη βασανίζουν. Να γίνει ο καπετάνιος, να χαράξει αζιμούθιο, για να εξουσιάζει όλα όσα παράγει».

Από το βήμα της συνέντευξης εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της ΟΓΕ και των μεταλλωρύχων στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μαζικές απολύσεις, κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων στη ΔΕΘ. Παράλληλα εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των απεργών της «Μαλαματίνας».

Ο λαός να περάσει στην αντεπίθεση
Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συμμαχία

«Ολοι στους δρόμους!» το μήνυμα που μεταφέρουν παντού τα συνδικάτα

Στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» θα δημοσιευτούν εκτενή αποσπάσματα από την εισήγηση στη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ, όπως και το διεκδικητικό πλαίσιο που παρουσιάστηκε.

Λεωφορεία για το συλλαλητήριο

Την οργανωμένη μετακίνηση των εργαζομένων για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ προετοιμάζουν τα εργατικά σωματεία σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Μέχρι χτες είχε ανακοινωθεί ότι λεωφορεία θα αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη από:

Βέροια, 3.30 μ.μ., από την πλατεία Ωρολογίου.

Κατερίνη, 4 μ.μ., από την κεντρική πλατεία.

Νάουσα, 3.30 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο.

Σέρρες, 4 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο.

Eδεσσα, 3.15 μ.μ., από πλατεία Ελευθερίας.

Μαυροβούνι Σκύδρας 3.30 μ.μ..

Γιαννιτσά 4 μ.μ., από παλιά αγορά.

Στους δρόμους και οι υγειονομικοί

Τη συμμετοχή τους στο αυριανό μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ ετοιμάζουν οι υγειονομικοί, που σήμερα Παρασκευή, στις 8 το πρωί προγραμματίζουν κινητοποίηση η οποία θα ξεκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. για τα Σωματεία μέλη της ΠΟΕΔΗΝ στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χτες, μπροστά στην πύλη του ΑΧΕΠΑ, από εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλθηκε ότι πανελλαδικά, από τον περασμένο Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα, το ΕΣΥ λειτουργεί με 10.000 λιγότερο προσωπικό. Με την έκδοση του καθηκοντολογίου, άλλοι 10.000 ΔΕ νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται σε τμήματα πρώτης γραμμής, αδρανοποιούνται υποβιβαζόμενοι σε Βοηθούς Θαλάμου και ανοίγει ο δρόμος για την εργολαβοποίησή τους.