Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλήνιες 2021 – Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Πανελλήνιες 2021 – Απαντήσεις Νεοελληνική Γλώσσα: Σχετικά βατά ήταν τα θέματα που δόθηκαν στους μαθητές για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Έκθεση) και Λογοτεχνίας.

Κείμενο με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο» κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων κατά την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Το θέμα αφορά τα εφόδια και τις δεξιότητες, που πρέπει να έχουν οι νέοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής και πώς μπορούν να βελτιώσουν τον κόσμο.

Επίσης, ζητήθηκε από τους υποψηφίους να σχολιάσουν το ποίημα του Γκάτσου «Στον Σείριο».

Θέματα που βοηθούν τους μαθητές να «πιάσουν» τη βάση αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και διαβάθμιση του βαθμού δυσκολίας, ώστε να διακριθούν οι καλύτερα προετοιμασμένοι υποψήφιοι. Απαιτητικό είναι το θέμα ου κλήθηκαν να αναπτύξουν, όπως σχετικής δυσκολίας και οι ερωτήεις με τους κειμενικούς δείκτες και τις γλωσσικές επιλογές.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Σε πολύ λίγο θα δημοσιεύσουμε και τις απαντήσεις από τα φροντιστήρια Πουκαμισάς (το θέμα θα ανανεώνεται με τις απαντήσεις όλων των ζητουμένων):

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 

Καθημερινά το Ατέχνως θα είναι κοντά στους μαθητές και στους γονείς δίνοντας έγκαιρα τόσο με τα θέματα (ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2021) όσο και τις απαντήσεις (ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2021).

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα