Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανηγύρια Κασιδιάρη «όπως στα ευρωπαϊκά κράτη»

Τον καταδικασμένο νεοναζί Κασιδιάρη ευχαρίστησε ο πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες», Β. Στίγκας, στις πρώτες του δηλώσεις χθες το βράδυ, χαρακτηρίζοντάς τον «καύσιμο που μας έδωσε ώθηση να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Λίγο αργότερα ο ίδιος ο Κασιδιάρης, φωτογραφιζόμενος να πανηγυρίζει μέσα από τη φυλακή – όπου, υποτίθεται, στερείται ελευθερίες του – με άλλη μια μακροσκελή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιλούσε για «ανεπανάληπτο θρίαμβο» και για «το πρώτο βήμα για την καθιέρωση μιας κραταιής εθνικής παράταξης στην πολιτική ζωή της χώρας, όπως συμβαίνει σήμερα στα πιο σοβαρά ευρωπαϊκά κράτη», με βάση ένα «ισχυρό πανευρωπαϊκό ρεύμα».

Πάνω άλλωστε στην ανοχή και την αβάντα του αστικού κράτους και του κεφαλαίου σε τέτοια μορφώματα, δήλωσε ότι «θα επανέλθω στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, ενισχυμένος και αναβαθμισμένος» μετά την αποφυλάκισή του.

Στις δικές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος επιτέθηκε στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, ότι τον «μετρούσαν» προεκλογικά χαμηλότερα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νίκης Δ. Νατσιός έλεγε ότι «θα πορευτούμε μαχόμενοι για τη νίκη του ελληνισμού, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη νίκη του απλού λαού».

Πηγή: Ριζοσπάστης