Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όξυνση και με ένοπλη μορφή στην ενδοαστική αντιπαράθεση στη Ρωσία

Εντείνονται τα μέτρα καταστολής κατά του ρωσικού λαού

Η ενδο­α­στι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση στη Ρωσία, η οποία μαί­νε­ται εδώ και αρκε­τούς μήνες με αιχ­μή την ιμπε­ρια­λι­στι­κή σύγκρου­ση και την εξέ­λι­ξη του πολέ­μου στην Ουκρα­νία, πήρε και ένο­πλη μορ­φή με την «ανταρ­σία» του επι­κε­φα­λής της ρωσι­κής μισθο­φο­ρι­κής εται­ρεί­ας «Wagner», Γ. Πρι­γκό­ζιν, ο οποί­ος κινη­το­ποί­η­σε χιλιά­δες μισθο­φό­ρους του.

Παρό­τι η ένο­πλη στά­ση φάνη­κε να τερ­μα­τί­ζε­ται μέσα σε μία μέρα, η αντι­πα­ρά­θε­ση εντός της Ρωσί­ας περ­νά­ει σε νέα διά­στα­ση, η πολι­τι­κή ηγε­σία φαί­νε­ται να βγαί­νει απο­δυ­να­μω­μέ­νη, ενώ οι συνέ­πειες ανα­μέ­νε­ται να φανούν το επό­με­νο διάστημα.

Οσο διαρ­κεί και κλι­μα­κώ­νε­ται η ιμπε­ρια­λι­στι­κή σύγκρου­ση, εκφρά­ζε­ται μια δυσα­ρέ­σκεια τμή­μα­τος της ρωσι­κής αστι­κής τάξης για την εισβο­λή στην Ουκρα­νία, είτε για τον σχε­δια­σμό της και τις αδυ­να­μί­ες στον υπο­λο­γι­σμό συνε­πειών της, είτε για τις επι­πτώ­σεις στον διε­θνή ρόλο της καπι­τα­λι­στι­κής Ρωσί­ας, την πλή­ρη διάρ­ρη­ξη των σχέ­σε­ων με τη Δύση, τους όρους της συμ­μα­χί­ας με την Κίνα και άλλες δυνά­μεις, τις επι­πτώ­σεις των ευρω­α­τλα­ντι­κών οικο­νο­μι­κών κυρώ­σε­ων κ.ά.

Πέρα από το τμή­μα του ρωσι­κού κεφα­λαί­ου που απο­μα­κρύν­θη­κε από το Κρεμ­λί­νο μετά τη ρωσι­κή εισβο­λή και στρά­φη­κε προς τη Δύση και εκεί­νο το τμή­μα που στη­ρί­ζει τον Ρώσο Πρό­ε­δρο, Βλ. Πού­τιν, όλο και περισ­σό­τε­ρο φαί­νε­ται μια μερί­δα κεφα­λαί­ου που ζητά πιο δρα­στι­κά μέτρα στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλεμο.

Ο Πριγκόζιν αμφισβητεί τους «λόγους» της ρωσικής εισβολής

Το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής οι δυνά­μεις του μισθο­φο­ρι­κού στρα­τού «Wagner» κατέ­λα­βαν όλα τα στρα­τιω­τι­κά και άλλα διοι­κη­τι­κά κτί­ρια στη ρωσι­κή πόλη Ροστόφ του Ντον στα σύνο­ρα με την Ουκρα­νία — η οποία δια­δρα­μα­τί­ζει ρόλο βασι­κού κόμ­βου για τη ρωσι­κή εισβο­λή — με την ηγε­σία της «Wagner» να ισχυ­ρί­ζε­ται ότι δεν εμπο­δί­ζε­ται η διεύ­θυν­ση των επι­χει­ρή­σε­ων στην Ουκρα­νία. Νωρί­τε­ρα ο Γ. Πρι­γκό­ζιν είχε ισχυ­ρι­στεί πως ρωσι­κές ένο­πλες δυνά­μεις βομ­βάρ­δι­σαν μισθο­φό­ρους της «Wagner» στα μετό­πι­σθεν στο Ντο­νέ­τσκ, κάτι που διέ­ψευ­σε το ρωσι­κό υπουρ­γείο Αμυνας.

Μετά την κατά­λη­ψη του Ροστόφ, ο Πρι­γκό­ζιν συνα­ντή­θη­κε με τον Ρώσο υφυ­πουρ­γό Αμυ­νας, Γ. Γιεφ­κού­ροφ, και τον ανα­πλη­ρω­τή διοι­κη­τή του Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου, Β. Αλε­ξέ­εφ, ενώ ζήτη­σε συνά­ντη­ση με τον υπουρ­γό Αμυ­νας, Σ. Σοϊ­γκού, και τον αρχη­γό του Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου, Β. Γκε­ρα­σί­μοφ, οι οποί­οι έχουν μπει εδώ και μήνες στο «στό­χα­στρο» του Πρι­γκό­ζιν κατη­γο­ρώ­ντας τους για απο­τυ­χί­ες της «ειδι­κής στρα­τιω­τι­κής επι­χεί­ρη­σης» στην Ουκρανία.

Ο Πρι­γκό­ζιν κάλε­σε σε στά­ση κατά της ανώ­τα­της ρωσι­κής στρα­τιω­τι­κής διοί­κη­σης, είπε ότι έχει 25.000 άνδρες και κάλε­σε τους Ρώσους στρα­τιώ­τες να συμπα­ρα­τα­χθούν με τη «Wagner».

Νωρί­τε­ρα την Παρα­σκευή είχε δια­ψεύ­σει τους ισχυ­ρι­σμούς του Ρώσου Προ­έ­δρου, Βλ. Πού­τιν, και του Σ. Σοϊ­γκού, ότι οι ρωσι­κές δυνά­μεις απο­κρού­ουν όλες τις ουκρα­νι­κές αντε­πι­θέ­σεις, λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως «οι Ρώσοι πνί­γο­νται στο αίμα τους».

Στις ίδιες δηλώ­σεις, για πρώ­τη φορά ο επι­κε­φα­λής της «Wagner» ανέ­φε­ρε ότι η επί­ση­μη εκδο­χή του Κρεμ­λί­νου σχε­τι­κά με τους λόγους για τους οποί­ους η Ρωσία εισέ­βα­λε στην Ουκρα­νία βασί­στη­κε σε ψέμα­τα που επι­νο­ή­θη­καν από τα ανώ­τα­τα κλι­μά­κια του ρωσι­κού στρα­τού: «Το υπουρ­γείο Αμυ­νας προ­σπα­θεί να εξα­πα­τή­σει την κοι­νω­νία και τον Πρό­ε­δρο και να μας πει μια ιστο­ρία για το πώς υπήρ­ξε τρε­λή πρό­κλη­ση από την Ουκρα­νία και ότι σχε­δί­α­ζαν να μας επι­τε­θούν με όλο το ΝΑΤΟ».

«Η ειδι­κή στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση ξεκί­νη­σε για δια­φο­ρε­τι­κούς λόγους», είπε. «Ο πόλε­μος ήταν απα­ραί­τη­τος (…) για να μπο­ρέ­σει ο Σοϊ­γκού να γίνει στρα­τάρ­χης (…) Ο πόλε­μος δεν χρεια­ζό­ταν για να απο­στρα­τιω­τι­κο­ποι­η­θεί ή να απο­να­ζι­στι­κο­ποι­η­θεί η Ουκρα­νία», αλλά για να απο­κτη­θούν «υλι­κά περιου­σια­κά στοι­χεία» και να μοι­ρα­στούν «μετα­ξύ της ελίτ».

Στο μετα­ξύ, ενδια­φέ­ρον παρου­σιά­ζει η παρέμ­βα­ση του Ρώσου αντι­πο­λι­τευό­με­νου «εξό­ρι­στου» επι­χει­ρη­μα­τία (πιθα­νά στο Λον­δί­νο), Μιχα­ήλ Χοντορ­κόφ­σκι, ο οποί­ος κάλε­σε να προ­σφερ­θεί βοή­θεια στον Πρι­γκό­ζιν, που τα βάζει με «αυτό το καθε­στώς». Ταυ­τί­στη­κε με την ομι­λία του Πρι­γκό­ζιν, «όπου επα­νέ­λα­βε λέξη προς λέξη αυτό που εμείς — η αντι­πο­λε­μι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση — λέμε από την αρχή του πολέ­μου: Ο σκο­πός του πολέ­μου είναι ψευ­δής, ο επί­ση­μος λόγος του πολέ­μου (προ­ε­τοι­μα­σία του ΝΑΤΟ για επί­θε­ση κατά της Ρωσί­ας) είναι ανοη­σία, στην οποία δεν πιστεύ­ει κανείς. Ο στρα­τός έχει κατα­στρα­φεί από τα χέρια των κλε­φτών του Πού­τιν, δεν μπο­ρεί να νική­σει την Ουκρα­νία (ευτυ­χώς). Ο πραγ­μα­τι­κός εχθρός δεν βρί­σκε­ται στο Κίε­βο, αλλά στη Μόσχα».

«Αν ένας εγκλη­μα­τί­ας είναι πρό­θυ­μος να εμπο­δί­σει έναν άλλο (…) πρέ­πει να βοη­θή­σου­με τώρα, και μετά, αν χρεια­στεί, θα πολε­μή­σου­με και με αυτόν… Και ναι, αυτό είναι μόνο η αρχή», κατέ­λη­ξε.

Την ίδια ώρα, όλα τα κοι­νο­βου­λευ­τι­κά κόμ­μα­τα της Ρωσί­ας τάχθη­καν με το Κρεμ­λί­νο, ενώ και οι Ρώσοι διο­ρι­σμέ­νοι επι­κε­φα­λής σε Ντο­νέ­τσκ, Λου­γκάνσκ, Ζαπο­ρί­ζια, Χερ­σώ­να δήλω­σαν ότι είναι «με τον Πρόεδρο».

Προδοσία κατήγγειλε ο Πούτιν

Στο έκτα­κτο διάγ­γελ­μά του το Σάβ­βα­το για την «ένο­πλη ανταρ­σία» του Πρι­γκό­ζιν, ο Πρό­ε­δρος της Ρωσί­ας, Βλ. Πού­τιν, τόνι­σε πως η χώρα βρί­σκε­ται αντι­μέ­τω­πη με μια προ­δο­σία και δήλω­σε πως όλοι όσοι πήραν όπλα ενα­ντί­ον του ρωσι­κού στρα­τού θα τιμω­ρη­θούν. Δεν παρέ­λει­ψε, όπως το συνη­θί­ζει, τον αντι­κομ­μου­νι­σμό, σε μια περί­ο­δο που αυξά­νε­ται η δυσα­ρέ­σκεια του ρωσι­κού λαού για τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο. Σε αυτό το πλαί­σιο, έφτα­σε να παραλ­λη­λί­σει την ανταρ­σία του Πρι­γκό­ζιν με την Οκτω­βρια­νή Σοσια­λι­στι­κή Επα­νά­στα­ση, λέγο­ντας πως «τέτοιο ήταν και το πλήγ­μα που δέχτη­κε η Ρωσία το 1917 κατά τον Α’ Παγκό­σμιο Πόλεμο»…

Τόσο η επι­βο­λή από τον Πού­τιν στρα­τιω­τι­κού νόμου σε μια σει­ρά ρωσι­κές περιο­χές όσο και το «αντι­τρο­μο­κρα­τι­κό καθε­στώς» που επι­βλή­θη­κε στη Μόσχα και την ευρύ­τε­ρη περιο­χή, δεί­χνουν πως εντεί­νε­ται η κατα­στο­λή σε βάρος του ρωσι­κού λαού εν μέσω ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέμου.

Η περι­φέ­ρεια της Μόσχας απα­γό­ρευ­σε όλες τις μαζι­κές εκδη­λώ­σεις σε εξω­τε­ρι­κό χώρο έως την 1η Ιούλη.

Ο Τσε­τσέ­νος ηγέ­της, Ρ. Καντί­ροφ, εξέ­φρα­σε ετοι­μό­τη­τα οι δυνά­μεις του να βοη­θή­σουν στην κατα­στο­λή της ανταρ­σί­ας του Πρι­γκό­ζιν ακό­μη και με «σκλη­ρά μέτρα» και έστει­λε δυνά­μεις σε «περιο­χές έντα­σης». Να σημειω­θεί πως οι Τσε­τσέ­νοι μαχη­τές υπέ­γρα­ψαν πρό­σφα­τα σύμ­βα­ση με το ρωσι­κό υπουρ­γείο Αμυ­νας, για να εντα­χθούν στη διοί­κη­σή του στο μέτω­πο στην Ουκρα­νία, κάτι που η «Wagner» αρνή­θη­κε.

Περί­που 5.000 μαχη­τές της «Wagner» με τεθω­ρα­κι­σμέ­να οχή­μα­τα ξεκί­νη­σαν το Σάβ­βα­το το μεση­μέ­ρι τη λεγό­με­νη «πορεία για τη δικαιο­σύ­νη» προς τη Μόσχα στον αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο M4, ο οποί­ος συν­δέ­ει το Βορο­νέζ με τη Μόσχα μέσω της περιο­χής του Λιπέ­τσκ — ουσια­στι­κά ανε­νό­χλη­τοι. Οι ρωσι­κές δυνά­μεις επέ­φε­ραν ορι­σμέ­να χτυ­πή­μα­τα από στρα­τιω­τι­κά ελι­κό­πτε­ρα, ανέ­πτυ­ξαν ένο­πλες αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, ενώ Ρώσοι στρα­τιώ­τες οργά­νω­σαν θέση μάχης με την τοπο­θέ­τη­ση πολυ­βό­λου στο νοτιο­δυ­τι­κό άκρο της Μόσχας, όπου ξεκί­νη­σαν και οχυ­ρω­μα­τι­κά έργα.

«Λήξη» με διαμεσολάβηση Λουκασένκο

Κι ενώ οι δυνά­μεις της «Wagner» βρί­σκο­νταν 300 χλμ. από τη Μόσχα, δια­με­σο­λα­βη­τι­κό ρόλο στη σύγκρου­ση ανέ­λα­βε ο Λευ­κο­ρώ­σος Πρό­ε­δρος, Αλ. Λου­κα­σέν­κο.

Μετά τις σχε­τι­κές δια­πραγ­μα­τεύ­σεις, ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι συμ­φω­νή­θη­κε ο Πρι­γκό­ζιν να μετα­φερ­θεί στη Λευ­κο­ρω­σία, στις δυνά­μεις της «Wagner» δόθη­κε «αμνη­στία» και επέ­στρε­ψαν στις στρα­τιω­τι­κές βάσεις τους, ενώ η ποι­νι­κή έρευ­να που άνοι­ξε η ρωσι­κή υπη­ρε­σία ασφα­λεί­ας FSB σε βάρος του Πρι­γκό­ζιν μπή­κε στο «συρ­τά­ρι».

Χωρίς να ανα­φερ­θούν άλλες πλευ­ρές της συμ­φω­νί­ας, ο Πρι­γκό­ζιν ισχυ­ρί­στη­κε πως οι δυνά­μεις της «Wagner» υπο­χω­ρούν για να μην χυθεί ρωσι­κό αίμα.

«Είμα­στε ευγνώ­μο­νες προς τον Πρό­ε­δρο της Λευ­κο­ρω­σί­ας για αυτές τις προ­σπά­θειες», δήλω­σε στους δημο­σιο­γρά­φους ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου, Ντμ. Πεσκόφ, χαι­ρε­τί­ζο­ντας «μια από­φα­ση χωρίς νέες απώλειες».

Οι διεθνείς αντιδράσεις

Την ένο­πλη στά­ση στη Ρωσία προ­σπα­θεί να αξιο­ποι­ή­σει το Κίε­βο, καλώ­ντας τη Δύση για πιο απο­φα­σι­στι­κή στήριξη.

«Η αδυ­να­μία της Ρωσί­ας είναι προ­φα­νής» και όσο περισ­σό­τε­ρο δια­τη­ρεί τα στρα­τεύ­μα­τά της στην Ουκρα­νία, τόσο περισ­σό­τε­ρο χάος και προ­βλή­μα­τα θα προ­κα­λού­νται στη Ρωσία, είπε ο Ουκρα­νός Πρό­ε­δρος, Β. Ζελέν­σκι.

«Οσοι έλε­γαν ότι η Ρωσία είναι πολύ ισχυ­ρή για να χάσει: Κοι­τάξ­τε τώρα», είπε ο ΥΠΕΞ, Ντμ. Κου­λέ­μπα. «Ωρα να εγκα­τα­λεί­ψου­με την ψευ­δή ουδε­τε­ρό­τη­τα και τον φόβο της κλι­μά­κω­σης, να δώσου­με στην Ουκρα­νία όλα τα απα­ραί­τη­τα όπλα, να ξεχά­σου­με τη φιλία ή τις επι­χει­ρή­σεις με τη Ρωσία», υπογράμμισε.

Με το ξέσπα­σμα της στά­σης στο Ροστόφ, οι ηγέ­τες των κρα­τών του ΝΑΤΟ, επι­κε­φα­λής της ΕΕ και του G7 βρί­σκο­νταν σε τηλε­φω­νι­κές επι­κοι­νω­νί­ες για την κατά­στα­ση στη Ρωσία, ενώ Λιθουα­νία, Εσθο­νία και Πολω­νία αύξη­σαν την επι­φυ­λα­κή στα ανα­το­λι­κά σύνο­ρά τους, η Λετο­νία έκλει­σε τα σύνο­ρα με τη Ρωσία.

Το Συμ­βού­λιο Ασφα­λεί­ας του Καζακ­στάν συνε­δρί­α­σε έκτα­κτα το Σάβ­βα­το για να συζη­τή­σει τις εξε­λί­ξεις. Ο Πού­τιν είχε τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία — εκτός από τον Λου­κα­σέν­κο — με τους ηγέ­τες του Καζακ­στάν, του Κιρ­γι­στάν, της Τουρκίας.

Ο Τούρ­κος Πρό­ε­δρος, Ρ. Τ. Ερντο­γάν, εξέ­φρα­σε τη στή­ρι­ξή του στη ρωσι­κή ηγε­σία, κατα­δι­κά­ζο­ντας την ανταρ­σία της «Wagner» και καλώ­ντας τον Πού­τιν να δρά­σει με «κοι­νή λογική».

Μάλι­στα, χτες ο Ερντο­γάν είχε τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία με τον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλ­τεν­μπεργκ για τις εξε­λί­ξεις στη Ρωσία, κατά την οποία «δηλώ­θη­κε ότι η απο­κλι­μά­κω­ση της έντα­σης στη Ρωσία απέ­τρε­ψε μη ανα­στρέ­ψι­μες ανθρω­πι­στι­κές κατα­στρο­φές στην ουκρα­νι­κή αρέ­να», σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της τουρ­κι­κής προεδρίας.

Το ρωσι­κό ΥΠΕΞ προει­δο­ποί­η­σε τη Δύση να μην προ­σπα­θή­σει να αξιο­ποι­ή­σει «την ανταρ­σία Wagner για την επί­τευ­ξη των ρωσο­φο­βι­κών σκο­πών σας».

Για «εσω­τε­ρι­κή υπό­θε­ση της Ρωσί­ας» έκα­νε λόγο η εκπρό­σω­πος του κινε­ζι­κού ΥΠΕΞ Μάο Νινγκ, ενώ η Κίνα «στη­ρί­ζει τη Ρωσία στη δια­τή­ρη­ση της εθνι­κής στα­θε­ρό­τη­τας και την επί­τευ­ξη ανά­πτυ­ξης και ευημερίας».

Σημειω­τέ­ον ότι, χτες, ο Ρώσος υφυ­πουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Αντρέι Ρου­ντέν­κο συνά­ντη­σε στο Πεκί­νο τον ΥΠΕΞ Κιν Γκανγκ, «ανταλ­λάσ­σο­ντας από­ψεις για τις ρωσο-κινε­ζι­κές σχέ­σεις και παγκό­σμια και περι­φε­ρεια­κά θέμα­τα ανη­συ­χί­ας», σύμ­φω­να με επί­ση­μη ανα­κοί­νω­ση του Πεκίνου.

Χωρίς να διευ­κρι­νί­ζε­ται αν η επί­σκε­ψη Ρου­ντέν­κο ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη, το Πεκί­νο ανα­κοί­νω­σε ακό­μα ότι ο Ρώσος αξιω­μα­τού­χος συνά­ντη­σε και τον ανα­πλη­ρω­τή ΥΠΕΞ της Κίνας Μα Ζαο­χού, με τον οποίο αντάλ­λα­ξαν από­ψεις και για την ουκρα­νι­κή κρίση.

Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ γνώριζαν από μέρες για την ανταρσία

Στο μετα­ξύ, χτε­σι­νό δημο­σί­ευ­μα της «Washington Post» ανέ­φε­ρε πως οι υπη­ρε­σί­ες πλη­ρο­φο­ριών των ΗΠΑ έμα­θαν για τα σχέ­δια του Πρι­γκό­ζιν για μια πιθα­νή ανταρ­σία στα μέσα Ιού­νη και ενη­μέ­ρω­σαν αμέ­σως τον Λευ­κό Οίκο, το Πεντά­γω­νο, το Στέιτ Ντι­πάρ­τμεντ και το Κογκρέσο.

Σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα των «New York Times», οι υπη­ρε­σί­ες πλη­ρο­φο­ριών των ΗΠΑ δεν απο­χα­ρα­κτή­ρι­σαν τις πλη­ρο­φο­ρί­ες αυτές, από φόβο μήπως κατη­γο­ρη­θούν από τις ρωσι­κές αρχές για οργά­νω­ση πρα­ξι­κο­πή­μα­τος, αλλά και επει­δή είχαν «ελά­χι­στο συμ­φέ­ρον» να προει­δο­ποι­ή­σουν τη ρωσι­κή ηγεσία.

Αμε­ρι­κα­νι­κά δημο­σιεύ­μα­τα ανέ­φε­ραν επί­σης ότι και η ρωσι­κή ηγε­σία είχε σχε­τι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες, του­λά­χι­στον 24 ώρες πριν την εκδή­λω­ση της στάσης.

Το ΝΑΤΟ φοβά­ται ένα πυρη­νι­κό επει­σό­διο, επο­μέ­νως πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν «ανε­πί­ση­μες επα­φές» με το ρωσι­κό υπουρ­γείο Αμυ­νας σχε­τι­κά με την κατά­στα­ση με την ανταρ­σία της «Wagner», ανέ­φε­ρε η «La Repubblica».

Ενδια­φέ­ρον παρου­σιά­ζουν και οι χτε­σι­νές δηλώ­σεις του Αμε­ρι­κα­νού ΥΠΕΞ, Αντ. Μπλίν­κεν, ότι η προ­σπά­θεια στα­θε­ρο­ποί­η­σης της κατά­στα­σης στη Ρωσία θα μπο­ρού­σε να διαρ­κέ­σει βδο­μά­δες ή μήνες και πως η εξέ­γερ­ση του Πρι­γκό­ζιν είναι μια «άμε­ση πρό­κλη­ση για την εξου­σία του Πού­τιν», που δεί­χνει «πραγ­μα­τι­κές ρωγ­μές» στη στρα­τιω­τι­κή κατεύ­θυν­ση της Ρωσίας.

«Δεν έχου­με δει καμία αλλα­γή στην πυρη­νι­κή στά­ση της Ρωσί­ας. Δεν έχει υπάρ­ξει καμία αλλα­γή στη δική μας, αλλά είναι κάτι που θα παρα­κο­λου­θή­σου­με πολύ, πολύ προ­σε­κτι­κά», πρό­σθε­σε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο