Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρεμβάσεις σωματείων και φορέων σε fund απέτρεψαν το ξεσπίτωμα οικογενειών

Παρέμβαση στην εταιρεία «Cepal» έκαναν το πρωί της Δευτέρας Σωματεία και φορείς για την αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας λαϊκών οικογενειών σε μια σειρά περιοχές της Αττικής.

Στο Ίλιον, οι φορείς είχαν καταγγείλει την προσπάθεια πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας ενός ηλικιωμένου ζευγαριού. Ο πλειστηριασμός που είχε ανακοινωθεί ανεστάλη την περασμένη Παρασκευή, μετά και το κάλεσμα στην κινητοποίηση, ωστόσο η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με αίτημα να γίνει ρύθμιση του χρέους με όρους στους οποίους οι δανειολήπτες να μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Η πρόταση που έκανε η εταιρεία έγινε δεκτή από τους δανειολήπτες και η ρύθμιση πραγματοποιήθηκε, με τους φορείς να εκφράζουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια.

Στη δεύτερη περίπτωση, Σωματεία και φορείς βρέθηκαν στο πλευρό οικογένειας από την Ελευσίνα, η οποία δέχεται συνεχείς εκβιασμούς και πιέσεις, υπό την απειλή του πλειστηριασμού του σπιτιού της τον Δεκέμβρη.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεσμεύτηκαν με εξετάσουν την περίπτωση και να καταθέσουν μια πρόταση για ρύθμιση της οφειλής.

Επίσης, οικογένεια από το Πέραμα δέχεται συνεχείς οχλήσεις από εισπρακτική εταιρεία, η οποία τους ζητά κατ’ εντολή της «Cepal» να καταβάλουν χρηματικά πόσα χωρίς να ξέρουν τι οφειλές αφορούν αυτά τα χρήματα, τη στιγμή μάλιστα που το δάνειό της βρίσκεται σε ρύθμιση.

Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας ενημερώθηκαν πως τα ποσά που τους ζητούνται αφορούν διαδικαστικά και δικαστικά έξοδα, ενώ η διαταγή πληρωμής που έλαβαν είχε εκδοθεί πριν τη ρύθμιση του δανείου και ως εκ τούτου δεν ισχύει.

Πηγή: 902.gr