Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Περιφέρεια Αττικής: Πολιτικό «φλερτ» Πατούλη με χρυσαυγίτες-Τζήμερο

Μια μέρα μετά την απρόκλητη βίαιη επίθεση της αστυνομίας ενάντια στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Προπύλαια βρήκε η περιφερειακή αρχή Αττικής (Πατούλης – ΝΔ), μαζί με τον γραφικό αντικομμουνιστή Τζήμερο και τα μέλη της καταδικασμένης εγκληματικής φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, να ψηφίσουν από κοινού ένα κατάπτυστο κείμενο «ενάντια στη βία από όπου κι αν προέρχεται».

Η ίδια η προϊστορία του κειμένου είναι χαρακτηριστική του κατήφορου που έχει επιλέξει η περιφερειακή αρχή της ΝΔ, με τον συστηματικό εναγκαλισμό της με τα φασιστοειδή, προκειμένου να εξασφαλίζει μόνιμες πλειοψηφίες στο Συμβούλιο και να προωθεί ανεμπόδιστα το αντιλαϊκό της έργο. Θυμίζουμε άλλωστε ότι με διάφορα προσχήματα η περιφερειακή αρχή αρνείται να αποκλείσει τους εκλεγμένους με την καταδικασμένη Χρυσή Αυγή από τις συνεδριάσεις. Πριν από λίγο καιρό λοιπόν, σε μια προσπάθεια να «ξεπλύνει» τη Χρυσή Αυγή, ο αντικομμουνιστής Τζήμερος κατέθεσε ψήφισμα, τάχα με αφορμή την απόφαση της δίκης, με το οποίο καλούσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να υιοθετήσει τη θεωρία των «δύο άκρων» και τα γνωστά φληναφήματα «ενάντια στη βία» από πολιτικά κόμματα.

Τελικά χτες, και μετά από διάφορες «συνεννοήσεις» μεταξύ του παραπάνω εμμονικού αντικομμουνιστή, της περιφερειακής αρχής και των εκλεγμένων της Χρυσής Αυγής, υιοθετήθηκε ψήφισμα «ενάντια στη βία από όπου κι αν προέρχεται».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και πέντε ακόμα παρατάξεις κατήγγειλαν και απείχαν από την ψηφοφορία για το ψήφισμα, το οποίο υπερψηφίστηκε από την παράταξη της ΝΔ (Πατούλης), με δύο διαφοροποιήσεις συμβούλων της, τον Τζήμερο και τους εκλεγμένους της Χρυσής Αυγής.

Η διοίκηση της ΝΔ χαϊδεύει το φίδι στον κόρφο της!

«Αυτοί που θέλουν να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι το όργιο της βίας των κατασταλτικών μηχανισμών, την εργοδοτική και φασιστική βία, με την καθημερινή πάλη του λαού μας για τα σύγχρονα δικαιώματά του, είναι ήδη καταδικασμένοι από το λαό της Αττικής», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε ανακοίνωσή της.

«Χαϊδεύετε το φίδι στον κόρφο σας», ήταν το σχόλιο του Γιάννη Πρωτούλη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», προς την περιφερειακή αρχή κατά την προχτεσινή τηλεδιάσκεψη. Και σημείωσε: «Σας το λέγαμε και όταν χαϊδεύατε τη ΧΑ, όταν λέγατε ότι η ΧΑ είναι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα σαν όλα τα άλλα…». Κάλεσε την περιφερειακή αρχή να σταματήσει αυτήν την επικίνδυνη τακτική, δηλώνοντας ότι υπάρχουν και μέλη της διοικούσας παράταξης που διαφωνούν με τέτοιες άθλιες μεθοδεύσεις. «Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μικροκομματικό παιχνίδι για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη απόχη για να μαζεύει ακροδεξιούς και φασίστες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας τη στάση της περιφερειακής αρχής, ανέφερε ότι αυτή έχει ανάγκη από ψήφους κομμάτων και χώρων που εξελέγησαν με ρατσιστικό και μισαλλόδοξο τρόπο, για να διαμορφώνει πλειοψηφίες στο Συμβούλιο. Πρόσθεσε δε ότι και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο γίνεται προσπάθεια να αγκαλιαστούν και να στεγαστούν πολιτικά ακροδεξιοί και φασιστοειδή που μένουν «άστεγοι» μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο όργιο αστυνομικής βίας κατά των διαδηλωτών που συμβολικά και τηρώντας όλα τα μέτρα γιόρτασαν το Πολυτεχνείο. Στάθηκε στην υποκρισία της κυβέρνησης, που επικαλέστηκε την πανδημία για την απαγόρευση των συναθροίσεων, λέγοντας ότι δεν έχει λάβει μέτρα για το σύστημα Υγείας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους δουλειάς και ότι μετέφερε χιλιάδες αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας σε συνθήκες συνωστισμού.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και το lockdown για να περνάει αντιλαϊκούς νόμους και έκανε ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την επιβολή 10ωρης εργασίας και για το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ έχει ευθύνη να μην το επιτρέψει.

Ριζοσπάστης