Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου

Εκδήλωση της ΚΟ Λογοτεχνών του ΚΚΕ για τον Φώτη Αγγουλέ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ –ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ομιλία – απαγγελίες – μουσική

ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΟΥΛΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΙΟΥΝΗ 2018
ώρα: 7:30 μ.μ.

ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΜΑΖΟΓΛΟΥ 5
στο POLIS ART CAFE
Στοά Πεζμαζόγλου κοντά στο σταθμό Πανεπιστήμιο (μετρό)

«Τα ματωμένα Τραγούδια», Αλέκου Παναγούλη

Την Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 20:30 ο Πασχάλης Τόνιος παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το μουσικό του έργο «Τα ματωμένα Τραγούδια» σε ποίηση Αλέκου Παναγούλη.

ΘΕΑΤΡΟ

Μαντάμ Σουσού

Η επιτυχημένη παράσταση με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στον ομώνυμο ρόλο και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα επιστρέφει ανανεωμένη με τον Τάσο Χαλκιά και τον Κώστα Σπυρόπουλο για να ζωντανέψει τις ιδιοτροπίες, αλλά και τα όνειρα της Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά, της πιο αγαπημένης Μαντάμ του ελληνικού θεάτρου. Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Τηλ: 2132075342, 2132075388. Εισιτήρια από 15 ευρώ. Ώρα 21.15.

«Πορνοστάρ-Η αόρατη βιομηχανία του σεξ»

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί την παράσταση «Πορνοστάρ-Η αόρατη βιομηχανία του σεξ» της Ελενας Πέγκα στον Χώρο Δ της Πειραιώς, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.
Πειραιώς 260

«Ηλέκτρα» του Ευριπίδη

Πρεμιέρα για την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, στο θέατρο Πέτρας με τη Λένα Παπαληγούρα και ώρα 9.30 μ.μ. Πετρούπολη

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τιμή στον Λευτέρη Παπαδόπουλο

Στον ποιητή, στιχουργό, δημοσιογράφο Λευτέρη Παπαδόπουλο αποδίδει τιμή το Φεστιβάλ Αθηνών με μια βραδιά στο Ηρώδειο, πλημμυρισμένη απ’ τα τραγούδια του, που έχουν ντύσει με τις μελωδίες τους οι μεγαλύτεροι Έλληνες συνθέτες (Ξαρχάκος, Λοϊζος, Κουγιουμτζής, Πλέσσας, Σπανός, Μούτσης, Θεοδωράκης) και έχουν ερμηνεύσει οι μεγαλύτεροι Έλληνες τραγουδιστές. Τα φεγγάρια, τα κορίτσια, τα γιασεμιά, οι χωματένιοι δρόμοι κι οι αλάνες του Λευτέρη βρίσκονται στα χείλη όλων των Ελλήνων από το 1963 έως σήμερα. Ερμηνεύουν οι Μελίνα Ασλανίδου, Βιολέτα Ίκαρη, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας και chórεs, σε διδασκαλία Μαρίνας Σάττι. Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εισιτήρια 50 ευρώ, 40 ευρώ. Ώρα 21.00.

Ο Αλκίνοος στον Κήπο του Μεγάρου

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου για να παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, με τον ίδιο μοναδικό μουσικό και ερμηνευτή επί σκηνής. Τα τραγούδια ακούγονται γυμνά, όπως τη στιγμή της γέννησής τους. Στις 9 μ.μ.
Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

Οι Koop Oscar Orchestra ξανά στην Αθήνα

Το επταμελές σχήμα των Koop Oscar Orchestra, από τη Σουηδία, έρχεται στην ταράτσα του Gazarte για να μας θυμίσει επιτυχίες όπως τα «Summer Sun», «Come to Me» και «Island Blues». Με φυσικά όργανα και τζαζ lounge διάθεση, το γκρουπ υπόσχεται μια όμορφη μουσική βραδιά καλοκαιριού. Στις 10 μ.μ. Βουτάδων 32-34

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας συναντά την «Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά»

Eπετειακή προβολή του τρυφερού «Μικρού Δραπέτη» του Σταύρου Τσιώλη, ως ελάχιστος φόρος τιμής στα 50 χρόνια ασταμάτητης προσφοράς του σκηνοθέτη στο ελληνικό σινεμά. Η υπόθεση: Όσο το τσίρκο «Η Ζούγκλα» αναμένεται να φτάσει στο χωριό, τα παιδιά παριστάνουν τους μεγάλους, ο Γκιώνης ψάχνει τον χαμένο του αδελφό και η μικρή Μαρία του καλοκαιριού συναντά τον μικρό Αλέξη. Ο Αλέξης θα της πει πως είναι δραπέτης και λίγο μετά, με ένα στραπατσαρισμένο πλαστικό μπουκάλι από γάλα στο χέρι, θα της κάνει τη μαγική ερώτηση: «Μαρία, θέλεις όταν μεγαλώσουμε να παντρευτούμε;». Ναι, η Μαρία θέλει… και θα τον περιμένει την άλλη Κυριακή και κάθε Κυριακή, να έρθει να την βρει παρέα με τις τίγρεις και τα λιοντάρια, δηλαδή τις μαμάδες και τους μπαμπάδες του… Με τους Άγγελο Αντωνόπουλο, Άινα Μάουερ, Μαρία Φωκά, Θεανώ Ιωαννίδου κ.ά. Σινέ Ριβιέρα: Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια. Τηλ: 21 0384 4827. Ώρα 21.30 Είσοδος ελεύθερη.

Φεστιβάλ Αθηνών «Άνοιγμα στην Πόλη»

«Γέρος – έρως»

Στο λιμάνι του Πειραιά, άνθρωποι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν ως βήμα την μπουκαπόρτα ενός πλοίου για να προλάβουν να χαιρετήσουν, με όλη την ορμή της νιότης, το αγαπημένο πρόσωπο, τον έρωτα, την ίδια τη ζωή. Τρεις νεαρές ηθοποιοί, η Αθανασία Αγοράκη, η Γιούλη Καρναχωρίτη και η Μυρτώ Πανάγου, ενώνουν τις δυνάμεις τους και σκηνοθετούν αυτή την ιδιαίτερη διαδήλωση για τον έρωτα, υπενθυμίζοντας ότι ο ερωτικός αποχωρισμός δεν έχει ηλικία. Στο πλαίσιο του Αφιερώματος «Άνοιγμα στην Πόλη – Πειραιάς» του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Σε συνεργασία με κοινωνικές δομές του Πειραιά (9ο Διαμέρισμα ΚΑΠΗ). Στο Λιμάνι Πειραιά, Πύλη Ε1. Ώρα 17.30. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφoρίες www. greekfestival.gr

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Την ομαδική φωτογραφική έκθεση «Living under the shadow of the marbles» παρουσιάζει το Home Metamatictaf, από τις 12 μ.
Νορμανού 5, Μοναστηράκι