Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητική εισαγγελική πρόταση για τους «σερίφηδες» του Έβρου

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κομοτηνής για τους τρεις «σερίφηδες» του Εβρου που τον περασμένο Αύγουστο είχαν συλληφθεί για πογκρόμ σε βάρος 13 μεταναστών και παρέμεναν προφυλακισμένοι μέχρι τη δίκη τους, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και περιφορά, η οποία είχε ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για χρήση βίας εναντίον τους.

Προκλητική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε μεν την ενοχή των τριών για αρπαγή των 13 μεταναστών, αλλά χωρίς ρατσιστικό κίνητρο.

Θυμίζουμε ότι οι τρεις είχαν στοιβάξει με τη βία μέσα σε φορτηγάκι 13 πρόσφυγες, κρατώντας τους για ώρες ομήρους, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή. Πρόκειται για έναν Αλβανό και δύο Ελληνες από την Αλεξανδρούπολη. Με επικεφαλής τον Αλβανό, ιδιοκτήτη εταιρείας κατασκευών, είχαν «συλλάβει» τους 13 μετανάστες, τους έκλεισαν σε ένα τρέιλερ και τους περιέφεραν επί ώρες, ενώ τους βιντεοσκόπησαν και ανέβασαν στο διαδίκτυο το βίντεο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης οι 13 πρόσφυγες και μετανάστες είχαν απαλλαχθεί οριστικά από την κατηγορία του εμπρησμού.

Πηγή: 902.gr