Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητική η άρνηση για μέτρα προστασίας για την πανδημία από τον Θ. Πλεύρη

Προκλητικές χαρακτηρίζει τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη από τις επισκέψεις του σε νοσοκομεία της ανατολικής Κρήτης η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ «αφού στην ουσία αρνήθηκε την ανάγκη μέτρων προστασίας για τη διασπορά του κορονοϊού, τη στιγμή που τα κρούσματα έχουν εκτιναχθεί και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα κύμα έξαρσης, εν μέσω τουριστικής σεζόν».

Όπως τονίζει, «αντίθετα παρέπεμψε τα μέτρα για τον Σεπτέμβρη… κατ’ εντολήν προφανώς του ξενοδοχειακού και τουριστικού κεφαλαίου ενώ στο νησί είναι γνωστό πως ο πληθυσμός τους καλοκαιρινούς μήνες σχεδόν πενταπλασιάζεται» και «θεωρώντας πως το σύστημα Υγείας δεν πιέζεται, αρνήθηκε και την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, παρά τα συγκεκριμένα αιτήματα των σωματείων των υγειονομικών».

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ υπογραμμίζει πως «η απογείωση των κρουσμάτων, με ό,τι πιθανά ακολουθήσει σε νοσηλείες και θανάτους, από μόνη της επιβάλλει:

Τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό για να προστεθεί προσωπικό και υποδομές στη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Επιδημιολογική επιτήρηση με δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό.

Μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς, ειδικά στα ξενοδοχεία, στα ΜΜΜ, αφού η εμπειρία των δυόμισι χρόνων της πανδημίας έχει αποδείξει την αναγκαιότητά τους».

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι «αφού η κυβέρνηση επιλέγει στην ουσία την ανοσία της αγέλης, “γιατί τα μέτρα δεν χρειάζονται”, τότε η επιλογή των εργαζομένων, του λαού, είναι χωρίς καθυστέρηση να δυναμώσει την πάλη για να επιβάλει ο ίδιος μέτρα προστασίας της ζωής του».