Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητικός ο καγκελάριος Σολτς: «Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν είναι επιθετικές συμμαχίες»!!!

Προκλητικός εμφανίστηκε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ο οποίος τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει αναλάβει ρόλο… διαμεσολαβητή μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Ο ηγέτης της Γερμανίας είχε συζητήσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλ. Πούτιν, οι οποίες μάλλον δεν πήγαν και πολύ καλά αν κρίνουμε από τις δηλώσεις που ακολούθησαν από τις δυο πλευρές.

Αναφερόμενος στα επιχειρήματα της Μόσχας, ο Όλαφ Σολτς έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν είναι επιθετικές συμμαχίες»!!!

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σήμερα κατά την διάρκεια της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Σολτς σημείωσε ότι πάντα τονίζει στον πρόεδρο Πούτιν ότι ούτε η ΕΕ ούτε το ΝΑΤΟ είναι επιθετικές συμμαχίες.  Και πρόσθεσε ότι ο «πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προβάλλει την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας ως επιχείρημα όταν επικαλείται την «επιθετικότητα» του ΝΑΤΟ. Του είπα ότι εκεί έπρεπε να σταματήσει μια γενοκτονία και ότι οι λαοί της περιοχής θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ, αλλά και ότι θα ήταν γελοίο να ισχυριστεί κανείς ότι υπάρχει ζήτημα γενοκτονίας στην περιοχή του Ντονμπάς», τόνισε ο καγκελάριος.

Ο Γερμανός καγκελάριος υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι «περαιτέρω παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας θα έχει υψηλό κόστος για τη Ρωσία», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι διπλωματικοί δίαυλοι πρέπει να διατηρηθούν. Είμαστε υπέρ της όσο το δυνατόν περισσότερης διπλωματίας, χωρίς όμως να είμαστε και αφελείς», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη δήλωση του Σολτς περί «γελοίων» ισχυρισμών του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν για γενοκτονία στην περιοχή του Ντονμπάς. Η δήλωση του καγκελάριου είναι απαράδεκτη. «Δεν είναι δουλειά των γερμανών ηγετών να αστειεύονται για θέματα γενοκτονίας», ανέφερε ο κ. Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα