Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προσπάθεια ενοχοποίησης του Ζακ Κωστόπουλου, να μη μιλάμε για το λιντσάρισμα αλλά για το …μαχαίρι

Κυκλοφορεί σε διαδικτυακά ΜΜΕ και μάλιστα πρώτο θέμα «διαρροή» από την Αστυνομίας ότι ίχνος DNA του Ζακ Κωστόπουλου έχει βρεθεί στο μαχαίρι που εντοπίστηκε στο κοσμηματοπωλείο. Υπενθυμίζεται πως στο μαχαίρι δεν είχαν βρεθεί τα αποτυπώματα του 32χρονου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές από την αστυνομία, αυτό μπορεί να οφείλεται και στο μικρό μέγεθος της λαβής του μαχαιριού, αλλά και στο γεγονός ότι το κράτησαν κι άλλα άτομα.

Προκαλούν εντύπωση αυτού του είδους οι «διαρροές» από «αστυνομικές πηγές». Σε τι αποσκοπούν. Πρέπει επισήμως να το ξεκαθαρίσει η ΕΛΑΣ.

Με τον καιρό – αν περιμένουμε κανένα μήνα ακόμη μπορεί να βρεθεί και ολίγη πρέζα στις τσέπες του και καμιά «ζαρντινιέρα» δίπλα του, απ’ τις καλές, απ’ αυτές που κλωτσάνε αναίσθητους και μάλλον πεθαμένους. Ίσως μαρτυρήσουν επ’ αυτού και κάποιοι φασιστόδουλοι μπάτσοι από κείνους που φέρνουν χαζοχαρούμενα γύρα τα οικοδομικά τετράγωνα, την ώρα που δολοφονούν αντιφασίστες ή τους άλλους που δεν παίρνουν χαμπάρι που τα κάνουν λίμπα μπροστά στα μάτια τους τα πιθηκοειδή της χρυσής αυγής. Ξέρουν οι λεβέντες της αστυνομίας από αυτά.

Ασχέτως όμως του ίχνους των αποτυπωμάτων κλπ, τόσες μέρες μετά και αφού με ντοκουμέντα πλέον αποκλείεται η ληστεία συνεχίζουν να σιωπούν για το λιντσάρισμα και να γίνεται προσπάθεια μέσω τέτοιων στοιχείων να ελαφρύνει η θέση αυτών που πρωταγων΄σιτησαν στο λιντσάρισμα.

Ο Ζακ πάντως, ότι και να «βρεθεί» προϊόντος του χρόνου, λιντσαρίστηκε, ποδοπατήθηκε ως νεκρός από άνανδρους ένστολους και οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.