Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις ευθύνες της – Κατηγορεί την Αττική Οδό

Στην  Αττική Οδό ρίχνει την (υπαρκτή) ευθύνη η κυβέρνηση, κρύβοντας τις δικές της ευθύνες για την (ακόμη μία φορά) κατάρρευση του «επιτελικού κράτους». Κυβέρνηση που αν και γνώριζε για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα, αν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι διατυμπάνιζαν την ετοιμότητα της κρατικής μηχανής, τελικά κομβικές οι οδικές αρτηρίες έκλεισαν η μία μετά την άλλη… Και αν για την Αττική Οδό οδό φταίει η εταιρεία, για τη Μεσογειών, τη Μαραθώνος, τη Λαυρίου με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους ποιος φταίει; Λεωφορεία και τρόλεϊ αποσύρθηκαν. Ο Προαστιακός κόλλησε. Μετρό και Ηλεκτρικός κινήθηκαν σε ένα κομμάτι μόνο της διαδρομής.  Αυτά όταν εδώ και ημέρες ήξερε  επ’ ακριβώς την ένταση της κακοκαιρίας.

Η κυβέρνηση κατηγορεί την “Αττική Οδό” για την οποία υποστηρίζει ότι παρά τις δεσμεύσεις της, δεν μπόρεσε να κρατήσει ανοικτό το δρόμο και ζήτησε να διερευνηθούν οι ευθύνες της. Φυσικά ούτε κουβέντα για τις κυβερνητικές ευθύνες κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών παραγόντων της Πολιτικής Προστασίας όχι μόνο για την Αττική Οδό αλλά και για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής και της διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αττική Οδός ρίχνει τις ευθύνες στους οδηγούς!!!

Κατόπιν εορτής και μεγάλης ταλαιπωρίας ωρών η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ξεκινά επιχείρηση από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, προκειμένου να προσεγγίσουν τους ταλαιπωρημένους οδηγούς για να τους απεγκλωβίσουν.

Υποσχέθηκε ότι τα «λιγοστά προβλήματα» στην ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθούν μέσα στην επόμενη ώρα, ενώ επιχειρώντας να ωραιοποιήσει την κατάσταση, έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως «μπορέσαμε και κρατήσαμε τη χώρα λειτουργική».

Κατέφυγε εκ νέου σε εκκλήσεις προς τους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, και σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της αυριανής ημέρας θα είναι ο παγετός.

Αρθούρος Ρεμπώ Επαναστάτης και μποέμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ