Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυκνές χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες & Κρήτη από τη «Μήδεια» – Η εξέλιξη των φαινομένων

Σε συνέχεια του πρωινού μας Δελτίου καιρού «η “Μήδεια” πλήττει την Αττική», σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 με μειούμενη όμως ένταση από αργά το βράδυ.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις στην Αττική, Εύβοια, Κρήτη και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Κυκλάδων, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους στις Κυκλάδες και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης.
Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κεντρική Εύβοια, στα βόρεια της Αττικής και στη Δυτική Κρήτη και έως αύριο το πρωί (Τετάρτη 17/2) θα σταματήσουν. Μήδεια Medea AttikH 16 Feb 2021Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα φτάσει και πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου.

🆘 |> Αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, για τον προγραμματισμό των οδικών μετακινήσεων -που πρέπει να γίνονται με μέτρο και μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

Πηγή: meteo.gr