Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυροσβεστική: «Από πρόθεση» η φωτιά στο εργοστάσιο της Λαμίας

Aπό πρόθεση» ξεκίνησε η φωτιά που κατέστρεψε το εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία, σύμφωνα με το πόρισμα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που παραδόθηκε στην εισαγγελία Λαμίας. Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται για την ταυτοποίηση προσώπων, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την εμπλοκή ενός τουλάχιστον δράστη.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στις κτιριακές εγκαταστάσεις, στον περιβάλλοντα χώρο και σε παρακείμενες βιομηχανίες. Η φωτιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού. Παράλληλα, οι Αρχές εστιάζουν και στο δεδομένο πως η φωτιά εξαπλώθηκε άμεσα, κάτι το οποίο δεν δικαιολογείται καθώς δεν υπάρχουν εύφλεκτα υλικά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανέστειλαν τη διάθεση σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία. Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΕΦΕΤ για αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε με παραγγελία της να διερευνηθεί η υπόθεση σε συνάρτηση με πρόσφατα κρούσματα μαζικής δηλητηρίασης.

 

Να ακουστεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ