Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού, αύριο Σάββατο 12/3, ιδίως σε Αττική, Εύβοια και ανατολική Στερεά

Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού, από αύριο Σάββατο 12 Μάρτη σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδίως σε Αττική, Εύβοια και ανατολική Στερεά, κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τονίστηκε πως αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις αύριο, Σάββατο 12 Μαρτίου, σε Αττική, Εύβοια και λοιπή ανατολική Στερεά Ελλάδα και ότι ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι από νωρίς αύριο το πρωί θα απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην «Αττική Οδό», καθώς και σε τμήματα της «Νέας Οδού» ενώ απευθύνεται ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων αλλά και στους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο.

Επιπλέον, έγινε γνωστό πως στην Αττική, από την αρχή της βάρδιας δεν θα κυκλοφορούν αρθρωτά λεωφορεία.

Σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις, για τις οποίες η ΕΜΥ είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει πως:

1. Σήμερα, Παρασκευή (11-03-2022) θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι όμως μικρής γενικά έντασης και παροδικές.

2. Αύριο, Σάββατο (12 Μάρτη) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:

α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.

β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.

γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

3. Την Κυριακή 13 Μάρτη οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα 14 Μάρτη αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις.

Ναζίμ Χικμέτ Ποιήματα εκλογή από το έργο του