Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρατσιστικός οχετός Βελόπουλου για τη Μόρια: «Οι λαθροεισβολείς βάζουν οι ίδιοι τις φωτιές»

Πριν ακόμη σβήσει ο καπνός απ’ τη φωτιά που έκανε στάχτη μια γυναίκα κι’ ενα μωρό στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, ο Κυριάκος Βελόπουλος πρόλαβε να ξεράσει το απάνθρωπο, ρατσιστικό του δηλητήριο.

Σε μια κατάπτυστη ανακοίνωση, το ακροδεξιό κόμμα της «Ελληνικής Λύσης» χαρακτηρίζει υποτιμητικά «λαθροεισβολείς» τους πρόσφυγες, ενώ φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι ίδιοι οι – στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στο ΚΥΤ της Μόριας – άνθρωποι έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό!

Πιο συγκεκριμένα, το ρατσιστικό παραλήρημα του κόμματος του Βελόπουλου αναφέρει: «Όταν οι λαθροεισβολείς, βάζουν οι ίδιοι τις φωτιές, αγνοώντας τους κινδύνους, ρισκάροντας να υπάρξουν νεκροί, και μη σεβόμενοι την χώρα που τους φιλοξενεί «με το ζόρι» -επειδή το επιβάλει η Ε.Ε και η ανικανότητα της κυβέρνησης- τότε είναι ικανοί για το χειρότερο!».

Θυμίζουμε ότι σε παλιότερες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» έχει ταχθεί υπέρ του να πυροβολούνται (!) οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν τα  χερσαία σύνορα, ενώ πρότεινε και τη δημιουργία ναρκοπεδίου στον Έβρο (μάλλον για να σκοτώνονται ευκολότερα οι ξεριζωμένοι φτωχοδιάβολοι).

Με ρητορική παρόμοια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ξερνώντας μίσος ενάντια σε πρόσφυγες-μετανάστες και πουλώντας εθνικοφροσύνη «με το τσουβάλι», ο Βελόπουλος και το κόμμα του αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το ρόλο τους ως ακροδεξιό εξαπτέρυγο του συστήματος.