Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Νεκρή βρέθηκε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας

Στην Αγ. Πετρούπολη (πρώην Λένινγκραντ) βρέθηκε νεκρή η επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών του υπουργείου Άμυνας αρμόδια για την Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια Μαρίνα Γιάνκινα, γράφει ο ιστότοπος Fontanka της Αγίας Πετρούπολης και η εφημερίδα Kommersant.

Το πτώμα της ηλικίας 58 ετών Γιάνκινα βρέθηκε το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου, κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού στο οποίο διέμενε. Στο μπαλκόνι στον 16ο όροφο η αστυνομία βρήκε έγγραφά της και προσωπικά αντικείμενα. Όπως γράφουν τα μέσα ενημέρωσης, η ανάκριση εξετάζει ως βασική εκδοχή του θανάτου της την αυτοκτονία. Επισήμως η Ανακριτική Επιτροπή προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Πριν αναλάβει καθήκοντα στο υπουργείο Άμυνας, η Μαρίνα Γιάνκινα εργάζονταν στην Ομοσπονδιακή υπηρεσία εφορίας και επίσης ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής περιουσιακών σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού Mash στο Telegram, το οποίο επικαλείται ο ιστότοπος Meduza, πριν τον θάνατό της η Γιάνκινα είχε πάρει τηλέφωνο τον πρώην σύζυγό της και του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Όπως ισχυρίζεται το Mash, η Γιάνκινα «αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα