Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Προωθείται νομοσχέδιο που εξισώνει τα ΛΟΑΤΚΙ+ με τον εξτρεμισμό!

Ενα άκρως επικίνδυνο – για τις δημοκρατικές ελευθερίες- νομοσχέδιο που θα απαγορεύει την «προπαγάνδα της ΛΟΑΤΚΙ+ κουλτούρας» προωθούν ρώσοι βουλευτές στην Κρατική Δούμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Moscow Times», εάν ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο θα περιορίσει τις «πληροφορίες που αρνούνται τις οικογενειακές αξίες» όπως επίσης και την «προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» που απευθύνεται σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με το επεξηγηματικό σημείωμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Κρατικής Δούμας της Κάτω Βουλής.

«Η δημόσια έγκριση και αναγνώριση τέτοιων σχέσεων είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τα παιδιά και τους νέους… αλλά για ολόκληρη την κοινωνία”, αναφέρει το σημείωμα.

Το σκεπτικό πίσω από το νομοσχέδιο που προωθούν συντηρητικοί βουλευτές είναι ότι η προώθηση ενός τρόπου ζωής χωρίς παιδιά και των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων είναι τόσο επικίνδυνες για τη ρωσική κοινωνία, στον ίδιο βαθμό όσο η προπαγάνδα των ναρκωτικών, η αυτοκτονία και ο εξτρεμισμός.

Η νομοθεσία θα επιτρέπει επίσης στις αρχές να απαγορεύουν ιστοτόπους που περιέχουν «απαγορευμένες πληροφορίες» σχετικά με ΛΟΑΤΚΙ+ σχέσεις.

Για να τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί από την Κρατική Δούμα της Κάτω Βουλής, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Άνω Βουλής και φυσικά να υπογραφεί από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το 2013 η ρωσική κυβέρνηση απαγόρευσε την «προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» προς ανηλίκους, μια κίνηση που επικρίθηκε έντονα από πληθώρα ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων απ’ όλον τον κόσμο.

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας