Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σήμερα η παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ για την Πολιτική Προστασία – Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης του Κόμματος για την Πολιτική Προστασία, σήμερα, Τετάρτη 10 Νοέμβρη στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4-6, Αθήνα).

Την παρουσίαση θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Θα ακολουθήσουν σύντομες θεματικές παρεμβάσεις επιστημόνων, καθηγητών, στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος και φορέων πληγέντων.

.jpg

Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν:

  • Δημήτρης Κουτζής, πολιτικός μηχανικός, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΔΕ του ΤΕΕ, με θέμα «Αντισεισμική προστασία: Εμπόρευμα ή δικαίωμα;».
  • Βασίλης Μπέλλος, πολιτικός μηχανικός, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα «Για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία».
  • Εύη Γεωργιάδου, δρ. χημικός μηχανικός, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του Κόμματος, με θέμα «Οι πραγματικοί ένοχοι για τα Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Εκτασης (ΒΑΜΕ)».
  • Αντώνης Ραλλάτος, δασολόγος, υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕΟΕ του Κόμματος, με θέμα «Οι βαθύτεροι στόχοι του νέου αστικού σχεδίου για τη δασοπροστασία».
  • Δημήτρης Βλάχος, αρχιπυροσβέστης, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, με θέμα «Η υπονόμευση των δυνατοτήτων της Πυρόσβεσης από την αστική πολιτική».
  • Πέτρος Καράμπελας, μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Βαρυμπόμπης – Θρακομακεδόνων, με θέμα «Η πρωτοβουλία των κατοίκων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον αντίποδα της κρατικής απουσίας».

Θα παρέμβει επίσης εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας.

  • Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα μεταδοθεί ζωντανά από το portal «902.gr» και το ertnews.gr της ΕΡΤ.