Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη η συναυλία για την Πρωτομαγιά – Μεγάλη η προσέλευση – Ξεκίνησε με τον «Επιτάφιο»

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα άρχισαν να φτάνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, εκεί που σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με την Μαρία Φαραντούρη, που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά,

Αρκετοί ήταν κουρασμένοι από τη δουλειά, αλλά με ευχάριστη διάθεση και χαμόγελο. Νεαρά ζευγάρια. Παππούδες και γιαγιάδες με τα εγγόνια τους.

Για να μαθαίνουν και οι επόμενες γενιές τραγούδια ανάτασης και ελπίδας. Να μη μας πνίγει μόνο η ανησυχία για τα προβλήματα. Να ψάχνουμε λύσεις.

Με τον «Επιτάφιο» του Γ. Ρίτσου ξεκίνησε η μεγάλη συναυλία

Με το «Μέρα Μαγιού μου Μίσεψες», το τραγούδι – ύμνο στην πάλη της εργατικής τάξης, από τον «Επιτάφιο» του Γ. Ρίτσου, η σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη σήμανε την έναρξη της μεγάλης συναυλίας που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Για να συνεχίσει με ένα πρόγραμμα που από τις πρώτες νότες φαίνεται πολλά υποσχόμενο με τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη σε όλο το αρχικό μέρος, σε στίχους του Λ. Παπαδόπουλου, του Μ. Ελευθερίου, του Γ. Ρίτσου, κ.α.

Η Μ. Φαραντούρη ανεβαίνοντας στη σκηνή ευχαρίστησε το ΚΚΕ για αυτή τη συναυλία αναπολώντας τις πάρα πολλές φορές που έχει συμμετάσχει και τραγουδήσει σε εκδηλώσεις του Κόμματος. Σημείωσε τη μεγάλη σημασία που έχει ότι το ΚΚΕ συνεχίζει να παράγει πολιτισμό με μεγάλη συμμετοχή και της νεολαίας.

Με τους συντελεστές της μεγάλης συναυλίας συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Με τους καλλιτέχνες και συντελεστές που συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά συναντήθηκε πριν την έναρξη του προγράμματος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δ. Κουτσούμπας είχε θερμό χαιρετισμό με τη σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη.

Επίσης ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη που έχει κάνει την ενορχήστρωση και διευθύνει την ορχήστρα, καθώς και τους τραγουδιστές που πλαισιώνουν το πρόγραμμα, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Βασίλη Γισδάκη, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και την Ελένη Καρτελιά.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων