Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε τροχιά ρήξης ο ΣΥΡΙΖΑ – Στα «κάγκελα» τα στελέχη του με τις πρωτοβουλίες Κασσελάκη

Δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο η πορεία εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ με νέα επεισόδια να προστίθενται συχνά πυκνά με το σημερινό να βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στον πρόεδρο του Στέφανο Κασσελάκη και στελέχη του κόμματος.

Μετά την αιφνιδιαστική κίνηση από τον Στ. Κασσελάκη να θέσει μέσω του isyriza στην κρίση των μελών και μέσω «ερωτηματολογίου» θέματα όπως το όνομα, το λογότυπο, η δομή και η ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος ξεκίνησε μπαράζ αντιδράσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα απέστειλε -μέσω του iSyriza- ερωτηματολόγιο προς τα μέλη του κόμματος, με ερωτήματα όπως «επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει όνομα;» ή «επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει λογότυπο;», και «επιθυμείτε να γίνουν ριζικές αλλαγές στη δομή του κόμματος;». Στο ερωτηματολόγιο περιλαμβάνεται και το ερώτημα «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αυτοπροσδιοριστεί ως Κεντροαριστερά ή ως Αριστερά;», ένα ερώτημα που επί της ουσίας έχει απαντηθεί στην πράξη όλα τα προηγούμενα χρόνια από την σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι φανερό ότι ο κ. Κασσελάκης με μια ομάδα νέων στελεχών επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα πριν την έναρξη του συνεδρίου έχοντας στο φάκελο απαντήσεις που θα το δίνεουν το ελευθέρας να διαμορφώσει ένα νέο κόμμα, απαλλαγμένο από τις «αμαρτίες» του που παλαιού ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορεί να ψαρεύει ανενόχλητα στα θολά νερά του δικαιωματισμού και της δ΄δηθεν προόδου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, νωρίς το βράδυ 17 από τα 21 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος κατέθεσαν αίτημα να συνεδριάσει άμεσα ή δυνατόν και αύριο το καθοδηγητικό όργανο του κόμματος.

Την επιστολή δεν υπογράφουν η τομεάρχης Εξωτερικών Ρένα Δούρου, η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος και η Μάγκυ Δούση όπως επίσης και οι δύο γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης,

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις στελεχών του κόμματος, όπως της αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του κόμματος, Όλγας Γεροβασίλη, του πρώην υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, της Κ. Νοτοπούλου και του πρώην υπουργού και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Ρήγα. Απο την άλλη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδωρα Τζάκρη, έκανε λόγο για για «αρχηγίσκους», υπερασπιζόμενη την κίνηση του Στ. Κασσελάκη, όπως και η βουλευτίνα Νίνα Κασιμάτη.

Η κίνηση Κασσελάκη λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το συνέδριο δημιουργεί νέα δεδομένα στις διεργασίες και εντός ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ευρύτερα στη σοσιαλδημοκρατία.

 

Το “έπος” του Γουέμπλεϊ, αφηγείται ο Αριστείδης Καμάρας