Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδικές Εκλογές 9 Σεπτεμβρίου και ψηφοδέλτια

Από την προηγουμένη Τετάρτη και μέχρι τις εκλογές μπορεί κανείς να ψηφίσει στις Σουηδικές εκλογές σε μερικά εκλογικά κέντρα και μέσω ταχυδρομείου, αλλιώς κανονικά την ημέρα των εκλογών στις 9 Σεπτέμβρη με την εκλογική κάρτα που έχει ήδη έρθει με το ταχυδρομείο σε όλους που μένουν στην Σουηδία , με Σουηδική ταυτότητα ή με το διαβατήριο.

Μόνο αυτοί που είναι και Σουηδοί υπήκοοι μπορούν να ψηφίσουν στις Εθνικές εκλογές   κι οι υπόλοιποι στις δημοτικές και περιφερειακές.

Το ΚΚ Σουηδίας (SKP) κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές σε όλη την Σουηδία, στις περιφερειακές στη Στοκχόλμη και στο Skåne και στις δημοτικές εκλογές στο Μάλμε και στην Ουψάλα.

Όσοι θέλουν μπορούν να παραγγείλουν ψηφοδέλτια είτε μέσω του SKP μπαίνοντας στην σελίδα τους είτε μέσω των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στη Σουηδία, ανακοινώνει το ΚΚΕ Σουηδίας.

Υπάρχουν ψηφοδέλτια του SKP στην πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα καθώς και στα Σουηδικά προξενεία στη Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο και Χανιά για αυτούς που βρίσκονται Ελλάδα και είναι υπήκοοι.

Εαν δεν βρεθούν ψηφοδέλτια αρκεί να γράψει κανείς  Sveriges Kommunistiska Parti στο λευκό και μετράει.

Σουηδία: Εκλογές ενίσχυσης του Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού