Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στα «μαλακά» ο αστυνομικός που ευθύνεται για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή – Τα λέει όλα η μητέρα του Ιάσονα…

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό, οδηγό υπηρεσιακού βουλευτικού αυτοκινήτου, που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για το τροχαίο έξω από την Βουλή στις 12 Μαρτίου 2021, με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας που ζήτησε την ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του 23χρονου μοτοσυκλετιστή χαρακτηρίζοντας “βαρύτατη και σωρευτική” την αμέλεια του αστυνομικού. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος “ακολούθησε την παρακινδυνευμένη πρακτική” και έστριψε αριστερά στην Β. Σοφίας για να εισέλθει στον αύλειο χώρο της Βουλής, παρά την, με σήμανση στο οδόστρωμα, ένδειξη για αναγκαστική ευθεία πορεία των οχημάτων, κλείνοντας τον δρόμο στην πορεία του 23χρονου.

Ο ίδιος ο αστυνομικός είχε επιρρίψει στην κατάθεσή του ευθύνη στο ίδιο το θύμα, που δεν ανέκοψε έγκαιρα ταχύτητα, όπως επίσης ο συνοδηγός κάνοντας λόγο για «λάθος» του Ιάσονα, γιατί δεν πρόλαβε να αποφύγει το υπηρεσιακό όχημα.

Οι δικαστές αρνήθηκαν στον κατηγορούμενο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου που ζήτησε μέσω του συνηγόρου του καθώς, όπως διατύπωσε η υπεράσπιση, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

Ανάλογη απορριπτική για το ελαφρυντικό, πρόταση υπέβαλε και ο Εισαγγελέας ο οποίος ανέφερε πως ο κατηγορούμενος δεν επιδείκνυε σύννομη συμπεριφορά παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. «Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Παρόντες στην ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ήταν οι γονείς και τα αδέλφια του Ιάσονα.

Ξεσπά η μητέρα του Ιάσονα: Ούτε το δίπλωμα δεν του πήραν

Σχολιάζοντας τις δικαστικές εξελίξεις μετά την ολοκλήρωση της δίκης, η μητέρα του αδικοχαμένου Ιάσονα, ξέσπασε κατά της Δικαιοσύνης υπογραμμίζοντας «έτσι λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει. Ούτε το δίπλωμα δεν αφαιρέσανε, σαν παράδειγμα, να δείξουν στους οδηγούς ότι τιμωρείται κάποιος όταν οδηγά παράνομα».

Στη δήλωσή της ανέφερε επίσης ότι «δεν θα τελειώσουν ποτέ τα τροχαία όπως πάμε, δεν τιμωρείται κανείς. Είμαι τόσο θυμωμένη, απογοητευμένη. Βέβαια δεν περίμενα τίποτα από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά ήθελα να πιστέψω μήπως κάτι θα άλλαζε, την τελευταία στιγμή, ότι έστω θα αφαιρέσουν το δίπλωμά του. Ότι μπορείς να συνεχίζεις να οδηγείς κανονικά όταν έχεις σκοτώσει κάποιον στο δρόμο μου είναι αδιανόητο».

Θυμίζουμε ότι η πειθαρχική ποινή από την ΕΔΕ του κατηγορούμενου ένστολου είναι μόλις δύο μήνες αργία με απόλυση, δηλαδή στέρηση μισθών και ενσήμων δύο μηνών.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλαξαν το ποδόσφαιρο – Γιάννης Γεωργάκης