Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Ο Μακρόν ζητά εμπλοκή των ΝΑΤΟικών στον «πόλεμο κατά της Χαμάς»!

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης στη Μέση Ανατολή, με χώρες του ευρωατλαντικού μπλοκ να δηλώνουν έτοιμες να εμπλακούν στην αιματηρή σύρραξη, στο πλευρό του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε σήμερα, από το Ισραήλ όπου βρίσκεται, τη διεύρυνση του ευρωατλαντικού στρατιωτικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, που έχει αναπτυχθεί στο Ιράκ και τη Συρία με πρόσχημα την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, ώστε να περιλάβει και τον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Η Γαλλία είναι έτοιμη, ο διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους, στον οποίο συμμετέχουμε για επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία, να πολεμήσει επίσης κατά της Χαμάς, είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η τρομοκρατία είναι ο κοινός μας εχθρός.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εκτόξευσε απειλές κατά του Ιράν, της Χεζμπολλάχ στο Λίβανο και των Χούτι στην Υεμένη λέγοντας να μην αναλάβουν το ρίσκο να ανοίξουν νέα μέτωπα.

Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου είπε ότι ο ισραηλινός στρατός θα καταστρέψει τη Χαμάς και ότι είναι πιθανόν η σύρραξη να διαρκέσει πολύ.

Πηγή: 902.gr