Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την παραίτηση του γγ του ΟΗΕ ζητά το Ισραήλ

Ο πρε­σβευ­τής του Ισρα­ήλ στον ΟΗΕ Γκι­λάντ Ερντάν ζήτη­σε σήμε­ρα την παραί­τη­ση του γενι­κού γραμ­μα­τέα του Οργα­νι­σμού Αντό­νιο Γκου­τέ­ρες, με αφορ­μή τη «σοκα­ρι­στι­κή», όπως την χαρα­κτή­ρι­σε, ομι­λία του στο Συμ­βού­λιο Ασφα­λεί­ας. Σε ποιον κόσμο ζεί­τε; Αυτή ήταν η πρώ­τη αντί­δρα­ση του Ισραη­λι­νού υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών Έλι Κόεν στο Συμ­βού­λιο Ασφα­λεί­ας του ΟΗΕ αφού ο Αντό­νιο Γκου­τέ­ρες στην ομι­λία του κατα­δί­κα­σε τις «ξεκά­θα­ρες παρα­βιά­σεις» του διε­θνούς δικαί­ου στη Γάζα.

Ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών του Ισρα­ήλ Έλι Κόεν, που βρί­σκε­ται στη Νέα Υόρ­κη, είπε ότι δεν θα συνα­ντη­θεί αργό­τε­ρα σήμε­ρα με τον Γκου­τέ­ρες, όπως ήταν προγραμματισμένο.

«Δεν θα συνα­ντη­θώ με τον γγ του ΟΗΕ. Μετά την 7η Οκτω­βρί­ου, δεν υπάρ­χει πλέ­ον περι­θώ­ριο για ισόρ­ρο­πη προ­σέγ­γι­ση. Η Χαμάς πρέ­πει να σβη­στεί από τον κόσμο», έγρα­ψε σε ανάρ­τη­σή του στην πλατ­φόρ­μα Χ με κυνι­σμό. Κυνι­σμός που στη­ρί­ζε­ται στην απρο­κά­λυ­πτη στή­ρι­ξη από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ (μετα­ξύ των οποί­ων και η Ελλάδα)

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο