Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Ο Μακρόν ζητά εμπλοκή των ΝΑΤΟικών στον «πόλεμο κατά της Χαμάς»!

Ανε­βαί­νει επι­κίν­δυ­να το θερ­μό­με­τρο της έντα­σης στη Μέση Ανα­το­λή, με χώρες του ευρω­α­τλα­ντι­κού μπλοκ να δηλώ­νουν έτοι­μες να εμπλα­κούν στην αιμα­τη­ρή σύρ­ρα­ξη, στο πλευ­ρό του κρά­τους-δολο­φό­νου του Ισραήλ.

Σε αυτό το πλαί­σιο, ο πρό­ε­δρος της Γαλ­λί­ας Εμα­νου­έλ Μακρόν πρό­τει­νε σήμε­ρα, από το Ισρα­ήλ όπου βρί­σκε­ται, τη διεύ­ρυν­ση του ευρω­α­τλα­ντι­κού στρα­τιω­τι­κού συνα­σπι­σμού υπό τις ΗΠΑ, που έχει ανα­πτυ­χθεί στο Ιράκ και τη Συρία με πρό­σχη­μα την αντι­με­τώ­πι­ση του Ισλα­μι­κού Κρά­τους, ώστε να περι­λά­βει και τον πόλε­μο κατά της Χαμάς.

Η Γαλ­λία είναι έτοι­μη, ο διε­θνής συνα­σπι­σμός κατά του Ισλα­μι­κού Κρά­τους, στον οποίο συμ­με­τέ­χου­με για επι­χει­ρή­σεις στο Ιράκ και τη Συρία, να πολε­μή­σει επί­σης κατά της Χαμάς, είπε ο πρό­ε­δρος της Γαλλίας.

Κατά τη διάρ­κεια κοι­νής συνέ­ντευ­ξης Τύπου με τον Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου, μετά τη συνά­ντη­σή τους στην Ιερου­σα­λήμ, ο Εμα­νου­έλ Μακρόν δήλω­σε ότι η τρο­μο­κρα­τία είναι ο κοι­νός μας εχθρός.

Ο Εμα­νου­έλ Μακρόν εκτό­ξευ­σε απει­λές κατά του Ιράν, της Χεζ­μπολ­λάχ στο Λίβα­νο και των Χού­τι στην Υεμέ­νη λέγο­ντας να μην ανα­λά­βουν το ρίσκο να ανοί­ξουν νέα μέτωπα.

Από την πλευ­ρά του, ο Νετα­νιά­χου είπε ότι ο ισραη­λι­νός στρα­τός θα κατα­στρέ­ψει τη Χαμάς και ότι είναι πιθα­νόν η σύρ­ρα­ξη να διαρ­κέ­σει πολύ.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο