Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κινδυνεύει με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου

Ύστα­τη διπλω­μα­τι­κή προ­σπά­θεια κατα­βάλ­λουν οι ΗΠΑ ώστε να απο­τρα­πεί η έκδο­ση εντάλ­μα­τος σύλ­λη­ψης σε βάρος του Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου και άλλων Ισραη­λι­νών αξιω­μα­τού­χων ανα­φέ­ρουν ισραη­λι­νά ΜΜΕ.Η ειδη­σε­ο­γρα­φι­κή ιστο­σε­λί­δα Walla και ο ανα­λυ­τής Μπεν Κάσπιτ ανα­φέ­ρει ότι ο Νετα­νιά­χου βρί­σκε­ται «υπό ασυ­νή­θι­στο άγχος» σχε­τι­κά με την προ­ο­πτι­κή εντάλ­μα­τος σύλ­λη­ψης ενα­ντί­ον του ιδί­ου, αλλά και άλλων Ισραη­λι­νών από το δικα­στή­ριο του ΟΗΕ στη Χάγη.

Κάτι τέτοιο θα συνε­πα­γό­ταν μία σημα­ντι­κή επι­δεί­νω­ση για το διε­θνές στά­τους του Ισραήλ.

Ο Ισραη­λι­νός πρω­θυ­πουρ­γός ηγεί­ται μιας «αδιά­λει­πτης τηλε­φω­νι­κής εκστρα­τεί­ας» για να απο­τρέ­ψει ένα ένταλ­μα σύλ­λη­ψης, η οποία επι­κε­ντρώ­νε­ται ειδι­κά στην κυβέρ­νη­ση του προ­έ­δρου των ΗΠΑ Τζο Μπάι­ντεν, γρά­φει η Κάσπιτ.

Την ίδια ώρα ο ανα­λυ­τής της Haaretz Αμος Χαρέλ ανα­φέ­ρει ότι η ισραη­λι­νή κυβέρ­νη­ση εργά­ζε­ται με την υπό­θε­ση ότι ο εισαγ­γε­λέ­ας του ΔΠΔ, Καρίμ Καν, ενδέ­χε­ται να εκδώ­σει αυτή την εβδο­μά­δα εντάλ­μα­τα για τη σύλ­λη­ψη του Νετα­νιά­χου, του υπουρ­γού Άμυ­νας και του αρχη­γού του επι­τε­λεί­ου του IDF.

Οι ΗΠΑ, που όπως και το Ισρα­ήλ, δεν είναι μετα­ξύ των 124 χωρών που υπέ­γρα­ψαν το Κατα­στα­τι­κό της Ρώμης για το Διε­θνές Ποι­νι­κό Δικα­στή­ριο, έχουν ήδη εμπλα­κεί στην προ­σπά­θεια να μπλο­κά­ρουν τα εντάλ­μα­τα σύλ­λη­ψης, σύμ­φω­να με τον Χάρελ.

Η τελευ­ταία δημό­σια δήλω­ση του Νετα­νιά­χου σχε­τι­κά με τον πόλε­μο ανέ­φε­ρε ότι οι επι­κεί­με­νες απο­φά­σεις του Διε­θνούς Ποι­νι­κού Δικα­στη­ρί­ου θα μπο­ρού­σαν να δημιουρ­γή­σουν ένα «επι­κίν­δυ­νο προηγούμενο».

«Δεν θα στα­μα­τή­σου­με ποτέ να αμυ­νό­μα­στε. Ενώ οι απο­φά­σεις του δικα­στη­ρί­ου της Χάγης δεν θα επη­ρε­ά­σουν τις ενέρ­γειες του Ισρα­ήλ, θα ήταν ένα επι­κίν­δυ­νο προη­γού­με­νο που απει­λεί τους στρα­τιώ­τες και τους αξιω­μα­τού­χους οποιασ­δή­πο­τε δημο­κρα­τί­ας πολε­μά την εγκλη­μα­τι­κή τρο­μο­κρα­τία και την επι­θε­τι­κό­τη­τα», είπε ο Ισραη­λι­νός πρωθυπουργός.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ν. Λαπα­θιώ­της, Οι νικη­μέ­νοι της ζωής – Ποιήματα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο