Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ έριξε “μαύρο” στην ζωντανή μετάδοση του «Associated Press» από τη Γάζα _video, φωτο

 

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ εντείνει την προσπάθειά του να ρίξει «μαύρο» στο μακελειό που διεξάγει στη Γάζα, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και «ναυαρχίδες» των «δυτικών» ΜΜΕ.

Έτσι, το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων «Associated Press» (ΑΡ) κατήγγειλε «την ενέργεια της κυβέρνησης του Ισραήλ να κλείσει την απευθείας μετάδοσή μας» που έδειχνε τη Γάζα, καθώς και την «κατάσχεση του εξοπλισμού μας».

Αξιωματούχοι του ισραηλινού υπουργείου Επικοινωνιών πήγαν χθες στο γραφείο του AP στην πόλη Σντερότ, στο νότιο Ισραήλ, και κατάσχεσαν το σχετικό υλικό.

Ισραηλινοί αστυνομικοί κατάσχουν τον εξοπλισμό του «Associated Press»

Ισραηλινοί αστυνομικοί κατάσχουν τον εξοπλισμό του «Associated Press»
Πηγή: Associated Press

Το πρακτορείο κάνει λόγο για «καταχρηστική χρήση από την ισραηλινή κυβέρνηση» του νόμου που ψηφίστηκε στις αρχές Απριλίου, ο οποίος επιτρέπει την απαγόρευση της μετάδοσης στο Ισραήλ ξένων ΜΜΕ που θίγουν την ασφάλεια του κράτους – νόμος που αρχικά στράφηκε εναντίον του αραβικού δικτύου «Al Jazeera».

To «Associated Press» διευκρινίζει παράλληλα ότι το «Al Jazeera» συμπεριλαμβάνεται στους χιλιάδες πελάτες των βίντεο που στέλνει ζωντανά το πρακτορείο.

Το ισραηλινό υπουργείο Επικοινωνιών από την πλευρά του, επιχείρησε να δικαιολογήσει το «μαύρο» λέγοντας ότι είχε προειδοποιήσει ΜΜΕ ότι «παραβιάζουν τον νόμο και πρέπει να σταματήσουν να τροφοδοτούν το Al-Jazeera με το περιεχόμενό τους», αλλά παρόλα αυτά συνέχισαν.

Η Ένωση Ξένου Τύπου, η οποία εκπροσωπεί τα διεθνή ΜΜΕ που εργάζονται στο Ισραήλ και την Γάζα, χαρακτηρίζει τις κινήσεις εναντίον του ΑΡ ως «το τελευταίο σε μια σειρά ανατριχιαστικών βημάτων από την ισραηλινή κυβέρνηση για να καταπνίξει τα μέσα ενημέρωσης».

«Το ιστορικό του Ισραήλ για την ελευθερία του Τύπου ήταν ήδη θλιβερό καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου. Για όλη τη σύγκρουση, εμπόδισε την ανεξάρτητη πρόσβαση ξένων δημοσιογράφων στη Γάζα. Τώρα έχει κάνει άλλο ένα βήμα προς τα πίσω από τα δημοκρατικά ιδεώδη που ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει», επισημαίνει η Ένωση.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ – λες και αυτή εξέλιξη ήταν κεραυνός εν αιθρία – χαρακτήρισε «προφανώς ανησυχητικό» το γεγονός ότι το Ισραήλ έκοψε την απευθείας μετάδοση του AP για τη Γάζα

Με πληροφορίες από:
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»
via 902.gr

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook _ Twitter