Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις 21 Μαρτίου στο Εφετείο η τρίτη αίτηση αναστολής για Ηριάννα Β. Λ. και Περικλή

Στις 21 Μαρτίου στο Εφετείο εκδικάζεται η τρίτη αίτηση αναστολής της εκτέλεσης ποινής των κρατούμενων Ηριάννα Β. Λ. και Περικλή.

Η διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηριάννα Β. Λ., καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου 2017 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατά συγχώνευση ποινή 13 ετών, καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της με μοναδικά στοιχεία την σχέση της με τον Κ. Παπαδόπουλο -που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα- και ένα μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που “ταυτοποιήθηκε” με το δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην πανεπιστημιούπολη. Αντίστοιχη ποινή για αντίστοιχες κατηγορίες έχει επιβληθεί και στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, Περικλή Μ., ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηριάννας.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας πορεία αλληλεγγύης για τους κρατούμενους Ηριάννα Β. Λ. και Περικλή, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας». Συμμετείχαν οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη νέα απόρριψη των αιτήσεων αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ.