Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη νέα απόρριψη των αιτήσεων αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ.

Προ­κλη­τι­κή επι­μο­νή στην άδι­κη φυλά­κι­ση της Ηριάν­νας και του Περι­κλή Μ.  έρχε­ται σε πλή­ρη αντί­θε­ση με το κοι­νό περί δικαί­ου αίσθη­μα χαρα­κτη­ρί­ζει το ΚΚΕ την από­φα­ση του Εφε­τεί­ου να απορ­ρί­ψει την αίτη­ση ανα­στο­λής. Και συμπλη­ρώ­νει ότι το επό­με­νο διά­στη­μα θα πάρει πρω­το­βου­λί­ες για την ανά­δει­ξη του θέματος.

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νέα απόρ­ρι­ψη των αιτή­σε­ων απο­φυ­λά­κι­σης της Ηριάν­νας Β.Λ. και του Περι­κλή Μ.:

«Η προ­κλη­τι­κή επι­μο­νή των δικα­στη­ρί­ων στην άδι­κη φυλά­κι­ση της Ηριάν­νας Β.Λ. και του Περι­κλή Μ. χωρίς κανέ­να σοβα­ρό απο­δει­κτι­κό στοι­χείο, μετά και τη σημε­ρι­νή από­φα­ση του Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου της Αθή­νας, που απορ­ρί­πτει για δεύ­τε­ρη φορά τις αιτή­σεις ανα­στο­λής τους, έρχε­ται σε πλή­ρη αντί­θε­ση με το κοι­νό περί δικαί­ου αίσθημα.

Τερά­στιες ευθύ­νες έχει η κυβέρ­νη­ση που δια­τη­ρεί άθι­κτο και εμπλου­τί­ζει συνε­χώς, το κατα­σταλ­τι­κό νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, πάνω στο οποίο στη­ρί­ζο­νται τέτοιες αυταρ­χι­κές αποφάσεις.

Το ΚΚΕ το επό­με­νο διά­στη­μα θα πάρει πρω­το­βου­λί­ες, για την ανά­δει­ξη αυτού του ζητή­μα­τος και την αλλα­γή του συγκε­κρι­μέ­νου νομο­θε­τι­κού πλαισίου». 

Στη φυλα­κή η Ηριάν­να και ο Περι­κλής – Απερ­ρί­φθη το αίτη­μα αναστολής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο