Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Στο διάβα της Καισαριανής”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Καισαριανής σας καλεί στην εκδήλωση που πραγματοποιεί για τον αθλητισμό

“Στο διάβα της Καισαριανής”,

το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, στις 6.30μ.μ, στο Δημαρχείο Καισαριανής.

  • Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Αναδρομική έκθεση με φωτογραφίες, βιβλία, σπάνια έγγραφα και αντικείμενο για τον αθλητισμό στην Καισαριανή.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 12/4

(Για επισκέψεις σχολείων τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132010733/ 2132010784)

Αφιέρωμα στο Γιάννη Κουβά: ο Δάσκαλος, ο Αθλητής, ο Συγγραφέας

ώρα έναρξης 8.00μμ

  • Το αφιέρωμα περιλαμβάνει: ομιλίες & μαρτυρίες, παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού, ανάγνωση επιλεγμένων κειμένων από το συγγραφικό του έργο.

Ευχαριστούμε ξεχωριστά τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ, τα σωματεία της πόλης και τους απογόνους του Γ. Κουβά που συνέβαλαν στην εκδήλωση αυτή.

kaisariani 2

«Ένα στεφάνι αθάνατο μ’ ανάσες νιων πλεγμένο / στης αντρειοσύνης τα παιδιά του τίμιου αγώνα»

Ο Γιάννης Κουβάς, Λυκειάρχης Φυσικής Αγωγής υπηρέτησε σε Γυμνάσια της επαρχίας και της Αθήνας, προπονητής ποδοσφαίρου, στίβου και πετοσφαίρισης, ειδικά στον “Εθνικό Αστέρα Καισαριανής” και στη “Νήαρ-Ηστ” γεννήθηκε στην Καισαριανή το 1925, από γονείς πρόσφυγες από τη Μικρασία. Υπήρξε Διευθυντής του “Δημοσίου Παιδικού Γυμναστηρίου Καισαριανής”. Έχει συνεργαστεί με αρκετές εφημερίδες, ιδίως επαρχιακές (“Επαρχιακά Νέα”, “Δρήρος” Λασιθίου Κρήτης, “Φως” κλπ.), τοπικές (“Καισαριανή” “Εντός” της Καισαριανής κλπ.), καθώς και με διάφορα περιοδικά. Για τρία χρόνια ήταν υπεύθυνος του εκδιδόμενου περιοδικού “Μαθητικός Κόσμος”, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, καθώς και άλλων χρονιάτικων περιοδικών και εφημερίδων. Έγραψε περισσότερα από τριακόσια άρθρα αθλητικού και κοινωνικού περιεχομένου (Ιστορία του Αθλητισμού, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ο θεσμός των κατασκηνώσεων, Αληθινές ιστορίες της ζωής από την οκτάχρονη εθελοντική υπηρεσία του στο Αναμορφωτήριο Κορυδαλλού κλπ.). Έχει εκδώσει μέχρι στιγμής είκοσι βιβλία (λαογραφία, παιδικά ποιήματα, σάτιρα, ζωγραφική, αθλητισμός), ενώ αρκετά ακόμη βρίσκονται υπό έκδοση. Σε γιορτές πολλών σχολείων έχουν παιχτεί και διδαχτεί από τον ίδιο διάφορα έργα του, όπως “Το παραμύθι της γιαγιάς”, “Οι καλικάντζαροι”, “Η τράτα”, “Τα Χριστούγεννα” κλπ.

Μνημείο