Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές!» Αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γέρακα Αττικής

Δυναμική απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με πιο πρόσφατο περιστατικό την επίθεση με μαχαίρι και με λοστάρια στον σ. Αγγελο Μπαλτά, δόθηκε την Παρασκευή το απόγευμα με μια μαζική συγκέντρωση λαού και νεολαίας στην πλατεία του Γέρακα. Θυμίζουμε ότι η επίθεση έγινε μέσα στη νύχτα, ανήμερα της 28ης Οκτώβρη, από ομάδα που έχει επιτεθεί κι άλλες φορές στον ίδιο και σε άλλους συντρόφους.

Οι συγκεντρωμένοι μαχητικά και με παλμό και πετώντας τρικάκια ξεσήκωσαν τις γειτονιές του Γέρακα διαδηλώνοντας με συνθήματα όπως: «Τότε ρουφιάνοι, τώρα χρυσαυγίτες – όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» και «Είστε η σαπίλα του ντουνιά – μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά»! Η πορεία έκανε στάση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Γέρακα, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την απαράδεκτη ανοχή που δείχνει η Αστυνομία στη φασιστική δράση.

Στη συγκέντρωση της ΤΕ Μεσογείων – Λαυρεωτικής του ΚΚΕ την κεντρική ομιλία έκανε ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και γραμματέας της ΤΕ Μεσογείων – Λαυρεωτικής.

«Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ οι απειλές δεν περνάνε!». Με τα λόγια αυτά ο Β. Ρεμπάπης μετέφερε το μήνυμα της κινητοποίησης στους θρασύδειλους φασίστες και τα αφεντικά τους.

Ξεκινώντας την ομιλία του χαιρέτισε τους δεκάδες φορείς της περιοχής που πήραν αποφάσεις καταδίκης της φασιστικής δράσης και πιο συγκεκριμένα: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, τις Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ σε Παλλήνη, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Παιανία, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μεσογείων και Αγίας Παρασκευής, το Σωματείο Συνταξιούχων Αρτέμιδας και πέριξ περιοχών, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης. Επίσης, απόφαση καταδίκης πήρε και το Δημοτικό Συμβούλιο της Παλλήνης.

Προκλητική ανοχή κυβέρνησης και Αστυνομίας στις δολοφονικές επιθέσεις

Αποκαλυπτική για την ανοχή που δείχνουν στην εγκληματική δράση των φασιστοειδών η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, η Αστυνομία αλλά και διάφοροι δημοτικοί παράγοντες ήταν η αναφορά του Β. Ρεμπάπη σε αυτές τις επιθέσεις που έχουν καταγραφεί στην περιοχή, τονίζοντας ότι «εδώ έχουμε φασιστική δράση που υποκινείται από διάφορα κέντρα» και ότι η ανοχή αυτή αποθρασύνει τους φασίστες.

Σημείωσε ότι το πρόσφατο δολοφονικό χτύπημα δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, αναφέροντας πιο συγκεκριμένα:

«Στο Αστυνομικό Τμήμα Γέρακα, όλο αυτό το διάστημα έχουμε καταθέσει 3 μηνύσεις, 5 καταγγελίες και μια σειρά αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση των ομάδων αυτών».

Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω περιστατικά, γνωστά στο ΑΤ Γέρακα:

— Μετά από τηλεφωνικές απειλές στις 19/11/18 επίθεση πισώπλατα και χτύπημα στο κεφάλι στον ίδιο σύντροφο.

— Απειλητικό σημείωμα με υπογραφή «Χρυσή Αυγή» στο σπίτι του συντρόφου, που και αυτό κατατέθηκε στο ΑΤ Γέρακα.

— Στις 3/10 νέα επίθεση σε σύντροφο και επίθεση με πέτρες στο σπίτι του, από την οποία υπήρξαν και καταστροφές στην πρόσοψη του σπιτιού.

«Στις 28 Οκτώβρη μετά το χτύπημα που δέχθηκε ο σ. Μπαλτάς, τον μεταφέραμε στο ΑΤ Γέρακα με χτυπήματα στο κεφάλι από πτυσσόμενο γκλοπ και αιμόφυρτο από τη μαχαιριά στο χέρι. Η αξιωματικός υπηρεσίας με ειρωνικό και προκλητικό τρόπο αρνούνταν να καταγράψει το περιστατικό», ανέφερε ο Β. Ρεμπάπης και συνέχισε:

«Αφού έγινε διακομιδή του συντρόφου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ και κάτω από την πίεση δικηγόρων αλλά και δεκάδων μελών του Κόμματός μας, που κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΤ στις 2 το ξημέρωμα, τότε αναγκάστηκαν να κάνουν τα στοιχειώδη, δηλαδή απλά την καταγραφή του συμβάντος».

Στα παραπάνω πρόσθεσε τα δολοφονικά συνθήματα «προειδοποίησης» μέσα κι έξω από σχολεία της περιοχής, όπως το σύνθημα «σφαίρες στα κεφάλια των κομμουνιστών» που κοσμούσε το Λύκειο Μαραθώνα. Τόνισε μάλιστα ότι «οι πρωταγωνιστές αυτών των πράξεων πρωταγωνίστησαν και σε προεκλογικό σποτάκι της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες εκλογές».

Τους ενοχλεί η δράση του ΚΚΕ

«Έχουμε επισημάνει πολλές φορές γιατί δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη από πλευράς Αστυνομίας. Την ίδια στιγμή που για να βγει παράνομη μια απεργιακή κινητοποίηση, π.χ. η πρόσφατη απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο “Αφοί Βλάχου” στο Κορωπί είναι θέμα κάποιων λίγων ωρών. Είναι λοιπόν από ό,τι φαίνεται προτεραιότητα η φύλαξη αγαλμάτων, όπως του μακελάρη Τρούμαν, είναι προτεραιότητα η ποινικοποίηση αγώνων και αγωνιστών και δεν είναι προφανώς προτεραιότητα η αντιμετώπιση της φασιστικής δράσης…», ανέφερε.

Αυτό που τους ενοχλεί «είναι η δράση και η ύπαρξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ», τόνισε σε άλλο σημείο και συνέχισε: «Αυτοί που ενοχλούνται από τη δράση μας είναι η εργοδοσία, οι μονοπωλιακοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται ή σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην περιοχή», «και εκεί έρχεται και κουμπώνει η δράση όλων αυτών των ομάδων σαν μακρύ χέρι των αφεντικών. Είναι κατανοητό λοιπόν ότι η πραγματική ρίζα του προβλήματος της ύπαρξης των φασιστών είναι το σύστημα που ζούμε. Αυτό τους τροφοδοτεί, ενίοτε τους χαϊδεύει τα αυτιά, ενίοτε τους μαντρώνει και άλλες φορές τους αμολάει ενάντια στους κομμουνιστές, ενάντια σε όποιον αγωνίζεται».

Πηγή: 902.gr