Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο «κόκκινο» η ιμπεριαλιστική σύγκρουση

“Στα πρόθυρα της διακοπής” οι σχέσεις Ρωσίας- ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν για τον Πούτιν

Φωτο αρχείου

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι εκλήθη ο Αμερικανός πρέσβης στην Μόσχα, στον οποίο έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τις «απαράδεκτες» δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Πούτιν, και μέσω του οποίου διαμηνύθηκε ότι οι δηλώσεις αυτές θέτουν τις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας στα πρόθυρα της διακοπής.

Στις 17 Μαρτίου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον χαρακτήρισε «αιμοσταγή δικτάτορα και στυγνό εγκληματία, που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο κατά του λαού της Ουκρανίας», ενώ μια ημέρα νωρίτερα τον είχε χαρακτηρίσει «εγκληματία πολέμου».

Πάνω από 200 εκατ. δολάρια των ΗΠΑ σε ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια, λέει η Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε σήμερα στοιχεία από τα οποία, όπως υποστήριξε, προκύπτει ότι οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία.

Αυτά τα εργαστήρια συμμετείχαν στο στρατιωτικό – βιολογικό πρόγραμμα των ΗΠΑ και ασχολήθηκαν, ειδικότερα, με παθογόνα της πανώλης και του άνθρακα. Ένα δίκτυο με περισσότερα από 30 βιολογικά εργαστήρια που εργάζονται για λογαριασμό του Πενταγώνου δημιουργήθηκε στο έδαφος της Ουκρανίας, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ συζήτησε τη Δευτέρα, σε συνάντηση με τον Κινέζο πρεσβευτή στη Μόσχα Ζανγκ Χανχούι το ζήτημα των αμερικανικών στρατιωτικών και βιολογικών δραστηριοτήτων στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Έγινε ανταλλαγή απόψεων για ορισμένα επίκαιρα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας. Η ρωσική πλευρά επέστησε την προσοχή στα ζητήματα των αμερικανικών στρατιωτικών και βιολογικών δραστηριοτήτων στην Ουκρανία και στις σχετικές προσπάθειες σε εξειδικευμένες διεθνείς πλατφόρμες», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση.

Οι πλευρές ανέφεραν επίσης την υψηλή αποτελεσματικότητα της ρωσο-κινεζικής συνεργασίας στην εξωτερική πολιτική, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Πηγή: TASS