Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στ. Κασσελάκης: Το νομοσχέδιο της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια «θα περάσει χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ»

«Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος του Στ. Κασσελάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Star, αναφερόμενος στις χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, διευκρινίζοντας μάλιστα πως θα θέσει και θέμα κομματικής πειθαρχίας στο κόμμα του.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, σημείωσε πως «Ηταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν;», διερωτήθηκε αναφερόμενος – όπως και η κυβέρνηση – σε δικαιώματα, την ώρα που στην πραγματικότητα με το νομοσχέδιο που φέρνει ανατρέπει το δικαίωμα του παιδιού στη μητρότητα και στην πατρότητα, που στηρίζεται στη συμπληρωματική σχέση ανδρικού και γυναικείου οργανισμού στην τεκνοποίηση.

Χαρακτήρισε εξάλλου «άτολμο» το νομοσχέδιο, ενώ ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση ήταν να το φέρει νωρίτερα. Παράλληλα ισχυρίστηκε πως «Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν. Εχω ζητήσει από την ΚΟ μου να γίνει επεξεργασία ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο και για τα ετερόφυλα και για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Πηγή: 902.gr

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλαξαν το ποδόσφαιρο – Γιάννης Γεωργάκης