Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού

Με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, συναντήθηκε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και οι Χρήστος Αλέκου, οργανωτικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ και η Μαρίνα Σάββα, στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε: «Υποδεχτήκαμε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής το σύντροφο Άντρο Κυπριανού, ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής, και είχαμε μια πολύ χρήσιμη αλληλοενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις τόσο στην Κύπρο όσο και την Ελλάδα, για τις θέσεις των κομμάτων μας, τις δραστηριότητες μέσα στο κίνημα, στους αγώνες, στο Κοινοβούλιο, γενικότερα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικοπολιτικής δράσης της χώρας μας.

Εκ μέρους του ΚΚΕ εκφράσαμε για ακόμη μία φορά την αλληλεγγύη μας προς τον αγωνιζόμενο κυπριακό λαό, ιδιαίτερα προς τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους του ΑΚΕΛ στην Κύπρο, επιβεβαιώσαμε τις αδελφικές σχέσεις των κομμάτων μας και την αλληλεγγύη μας για δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στην κατεύθυνση της ενωμένης Κύπρου, με μια κυριαρχία, μια κρατική οντότητα, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς εγγυητές και προστάτες, με το λαό κυρίαρχο στη χώρα του και βεβαίως με κοινή πορεία και δράση σε όλα τα κοινωνικοπολιτικά επίπεδα τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο των Τουρκοκυπρίων σε μια ενιαία ανεξάρτητη Κύπρο.

Θα συνεχίζουμε τον αγώνα και εδώ στην Ελλάδα, εκφράζοντας καθημερινά την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεκαετίες, βιώνει την εισβολή και κατοχή της πατρίδας του». Δηλώσεις έκανε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ. 

Μετά το τέλος της συνάντησης  ο Άντρος Κυπριανού προσέφερε ένα χαρακτικό του Χαμπή (μαθητή του Τάσσου) καθώς και ένα λεύκωμα του Μουσείου Χαρακτικής, ενώ ο Δ. Κουτσούμπας, προσέφερε στον Άντρο Κυπριανού, το Λεύκωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στον Χρήστο Αλέκου, το Λεύκωμα της ΚΕ που εκδόθηκε με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη Γυάρο.