Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνέντευξη Τσίπρα: Υψηλοί τόνοι για τις υποκλοπές, στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο

Επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση των παρακολουθήσεων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, με τηλεοπτική του συνέντευξή («STAR»). Παράλληλα με τους υψηλούς τόνους, απέφυγε να κάνει και την παραμικρή νύξη για όλο αυτό το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο το οποίο τροφοδοτεί τέτοια φαινόμενα. Και πως αλλιώς, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει συνδιαμορφώσει, είτε από κυβερνητικές θέσεις, είτε από την θέση της αντιπολίτευσης, ψηφίζοντας όλο αυτό το πλέγμα αντιδραστικών οδηγιών της ΕΕ που έχουν νομιμοποιήσει το γενικευμένο φακέλωμα και την αρχή «ουδείς εξαιρείται» από τις παρακολουθήσεις.

«Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να απαντήσει ότι δεν έχει υπογράψει διάταξη παρακολούθησης άλλων προσώπων του δημοσίου βίου. «Υπάρχει και άλλο πολιτικό πρόσωπο που ήταν υπό παρακολούθηση; Υπάρχει υπουργός του κ. Μητσοτάκη που ήταν επισυνδεμένος επισήμως από την ΕΥΠ;» διερωτήθηκε.

Αφού μίλησε για «κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας» και για «συνταγματική εκτροπή», επανέλαβε τους όρους που προ ημερών έθεσε στον πρωθυπουργό για «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα» και ομαλή πορεία προς τις εκλογές όπως να σταματήσει η λειτουργία του παράνομου λογισμικού και να οριστούν κοινής αποδοχής διοικητής της ΕΥΠ, εισαγγελέας και υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στα της οικονομίας επανέλαβε την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, του ΕΦΚ στα καύσιμα, παραπέμποντας σε …σοβαρούς ελέγχους ώστε να φτάσει η μείωση στον καταναλωτή.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα