Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα «νέο κόμμα» ακόμη πιο όμοιο με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ

Ως λίπασμα για τις νέες εκλογικές αυταπάτες που σκορπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την ενίσχυση συνολικά του δίπολου ανάμεσα στον ίδιο και τη ΝΔ θα αξιοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές που έγιναν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις εκλογές «από τη βάση» για το νέο πρόεδρο (μοναδικός υποψήφιος ήταν ο Αλ. Τσίπρας) και τη νέα Κεντρική Επιτροπή προσήλθαν και ψήφισαν 150.000. Από αυτούς, οι 110.000 ήταν νέα μέλη. Στις εκλογές μπορούσε να ψηφίσει οποιοσδήποτε εγγραφόταν ακόμα και την ώρα της κάλπης!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα, είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι πια ένα άλλο κόμμα», ένα «κόμμα μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο και ριζοσπαστικό».

Εν ολίγοις είναι ένα κόμμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που πρώτοι είχαν χρησιμοποιήσει αυτές τις δήθεν «αμεσοδημοκρατικές» διαδικασίες για να δώσουν την ψευδαίσθηση της λαϊκής συμμετοχής και τελικά να ενισχύσουν μια λογική που θέλει τον λαό στο περιθώριο, «εκλογική πελατεία» που θα «μιλάει» μόνο κάθε τέσσερα χρόνια και μετά θα είναι στον καναπέ να δέχεται μοιρολατρικά τα χτυπήματα από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, περιμένοντας τον επόμενο «σωτήρα»…

Η εκλογική αυτή διαδικασία, όπου στέλνονταν σωρηδόν τηλεφωνικά μηνύματα για να ψηφίσουν (ακόμη και σε στελέχη άλλων κομμάτων), όπου τον πρώτο λόγο είχαν οι μηχανισμοί και τα παρασκηνιακά παζάρια ήρθε ως συνέχεια των εκφυλιστικών φαινομένων στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για διαδικασίες που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν πόσο μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα άλλα αστικά κόμματα, σε σημείο που ξεπατικώνει τις διαδικασίες τους, ενώ έρχονται να ενισχύσουν την λειτουργία του ως «αρχηγικού» κόμματος, στα πρότυπα των άλλων αστικών κομμάτων.

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα