Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για δημοσίευμα σχετικά με νέες παράνομες παρακολουθήσεις και υποκλοπές

«Αν κάτι επιβεβαιώνει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, για το οποίο η κυβέρνηση τηρεί σιγή ασυρμάτου, είναι η ευρεία και συστηματική χρήση κακόβουλων λογισμικών από διάφορους μηχανισμούς, το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που ακυρώνει κάθε έννοια προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών και πάνω από όλα επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για το δημοσίευμα των Νέων σχετικά με νέες υποθέσεις υποκλοπών».

Ερωτήματα προκαλεί δημοσίευμα για νέες παράνομες παρακολουθήσεις και υποκλοπές

Για νέες περιπτώσεις παρακολουθήσεων και υποκλοπών πολιτικών και μη προσώπων κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υποκλοπές πραγματοποιήθηκαν τόσο με το σύστημα «Predator», αλλά και με φυσικές παρακολουθήσεις πολιτικών ή άλλων προσώπων, από άνδρες της ΕΥΠ, ακόμη και σε δημόσιους χώρους όπως καφετέριες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το σύστημα «Predator», χρησιμοποιήθηκε για την παγίδευση κινητών ακόμη από τον Νοέμβρη του 2021, ενώ ενδείξεις για υποκλοπές ή ύποπτες παρακολουθήσεις υπήρξαν και εντός του κυβερνητικού κόμματος, για υπουργό που φαίνεται να μην είχε και τόσο καλές σχέσεις με άλλους συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Επίσης υπάρχουν ενδείξεις για παγίδευση κινητών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, τόσο εντός όσο και εκτός Αθηνών

Πηγή: 902.gr

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας