Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα

To Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα:

«Την ώρα που η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος εκτοξεύεται μέρα με τη μέρα, την ίδια ώρα αποκαλύπτεται και η κοροϊδία της κυβέρνησης για τον δήθεν μηχανισμό στήριξης που τελικά επιδοτεί με λίγα και για πολύ λίγο. Η κυβερνητική κοροϊδία συνεχίζεται, όμως, και σε σχέση με τις εκτεταμένες και πολύωρες διακοπές ρεύματος, που αντιμετωπίζουν εν μέσω καύσωνα πολλές περιοχές της χώρας, με την κυβέρνηση να επικαλείται αυτή τη φορά “παλαιότητα υποδομών”.

Αποδεικνύεται ότι η πολυδιαφημισμένη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η πολιτική της “πράσινης μετάβασης”, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ούτε την τιμή του ρεύματος συγκράτησε ούτε τις υποδομές κατάφερε να εκσυγχρονίσει όπως υπόσχονταν. Κατάφερε όμως να αυξήσει τα κέρδη των ομίλων της ενέργειας, αφού άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος από την αρχή.

Η σύγκρουση με αυτή την πολιτική είναι μονόδρομος για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών με κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών, συμπεριλαμβανομένου του λιγνίτη, κατάργηση των έμμεσων φόρων που ανεβάζουν ακόμη παραπάνω την τιμή».